eFotbal

Kdo nahradí Flicka? Ve hře Nagelsmann i trenér Turecka

Kdo nahradí Flicka? Ve hře Nagelsmann i trenér Turecka
Kdo nahradí Flicka? Ve hře Nagelsmann i trenér TureckaFlashscore
V Německu se naplno rozhořela debata o tom, kdo se posadí do křesla trenéra národního týmu poté, co byl z pozice odvolán Hansi Flick.
Reklama
Reklama

Deník Bild již dříve sestavil seznam manažerů, kteří by mohli Flicka nahradit. Seznam zahrnoval velká jména, většina z nich však není moc reálných. To se týká například Jürgena Kloppa či Zinedinea Zidana.

Kloppa lze vyloučit již nyní, protože je nepravděpodobné, že by Liverpool opustil, když teprve loni v létě podepsal v klubu prodloužení smlouvy do roku 2026. Zidane bude chtít vysoký plat, problémem by se mohla stát jazyková bariéra.

V očích některých lidí je Julian Nagelsmann hlavní kandidát na pozici. Nagelsmann je od března bez práce poté, co byl propuštěn z funkce trenéra Bayernu Mnichov. Existují dvě překážky, které pravděpodobně zabrání tomu, aby byl Nagelsmann najat jako Flickova náhrada.

První z nich je cena, Bayern bude za Nagelsmanna pravděpodobně požadovat 10-15 milionů eur, protože svému bývalému šéfovi po jeho jarním propuštění stále platí. DFB takovými penězi nedisponuje, takže samotná cenovka pravděpodobně ukončí tyto zvěsti, podobně jako v případě Zidana. Druhým důvodem je, že Nagelsmann je manažerem, který potřebuje s týmem hodně času, což u národního týmu není možné. 

Ve hře je prý i Oliver Glasner. Ten je také bývalý bundesligový manažer, který je v současné době bez práce poté, co opustil Frankfurt. To znamená, že DFB nebude muset Frankfurtu nic platit, pokud bude chtít Glasnera najmout jako svého nového manažera. Bývalý šéf Frankfurtu je pragmatičtější než Nagelsmann.

Skutečnost, že Glasner byl již dříve spojován s prací v Rakousku, naznačuje, že se nebrání myšlence vést mezinárodní tým a přijetí práce v Německu by pro něj bylo krokem vpřed od Frankfurtu.

Velmi reálným jménem je Stefan Kuntz. Ačkoli v současné době vede tureckou reprezentaci, možnost převzít vedení německého národního týmu by mu mohla zamotat hlavu. Někteří fanoušci také zmiňují, že Kuntz měl být přirozeným nástupcem Joachima Lowa už v roce 2021, protože dovedl reprezentaci do 21 let k titulu mistrů Evropy.