eFotbal

Kdo po sezoně opustí Chelsea? Tahle čtyři jména se skloňují nejčastěji

Kdo po sezoně opustí Chelsea? Tahle čtyři jména se skloňují nejčastěji
Kdo po sezoně opustí Chelsea? Tahle čtyři jména se skloňují nejčastějiFlashscore
Chelsea prožívá strastiplnou sezonu, v jejím kádru musí v létě nutně dojít k cirkulaci. Mluví se o posilách, ale i o hráčích, kteří klub opustí. Přinášíme vám čtyři jména, která jsou v největším ohrožení.
Reklama
Reklama

Mason MountMount změnil hráčského agenta a podle informací, které přinesl uznávaný sportovní žurnalista Fabrizio Romano, bude chtít po skončení tohoto ročníku odejít ze Stamford Bridge. Mount není v Chelsea spokojen, příliš si nesedl s manažerem Grahamem Potterem a rád by zamířil jinam. Zůstat by nicméně mohl v anglické Premier League, podle Romana se o jeho služby zajímají hned tři přední celky z této soutěže. Konkrétně má jít o Liverpool, Manchester United a Newcastle United. Mount tak v případě, že se skutečně rozhodne opustit Chelsea, bude mít z čeho vybírat.

N'Golo KantéSkoro jistě z Londýna odejde Kanté, maličký francouzský buldozer, který se svým působením v Chelsea prakticky zařadil mezi klubové legendy, avšak v posledních sezonách jej citelně brzdila častá zranění. 31letý rodák z Paříže, jenž má kořeny v Mali, má v klubu kontrakt jen do konce sezony a nový se pro něj nechystá. Chelsea pracuje na budování nového, omlazeného kádru a pro Kantého už zkrátka nebude místo. Věšet hlavu ale nemusí, jeho kroky by mohly směřovat zpátky do domoviny, kde o jeho služby stojí zámožný Paris Saint-Germain.

Édouard MendyNa odchodu je také africký brankář, který letos vypadl ze základní sestavy, z níž ho vytlačil ještě donedávna kritizovaný Španěl Kepa Arrizabalaga. Ten se usadil v bráně Chelsea a Mendyho už do ní zpět asi jen tak nepustí. Kouč Potter s ním už dále nepočítá a po sezoně si má senegalský gólman hledat nové angažmá. To by pro něj neměl být žádný problém, nedávno se o jeho služby ucházel třeba italský AC Milán. Rossoneri sháněli náhradu za zraněného Mikea Maignana, ten je už ale fit a Mendy by se tak v Miláně musel případně znovu smířit s rolí dvojky, což nehodlá.

Pierre-Emerick AubameyangAubameyang sice do Chelsea zamířil teprve v září, avšak už nyní se přetřásá jeho možný posezonní odchod. Gabonec příliš nezapadl a nenavázal na výborné výkony v dresu Barcelony z ročníku 2021/2022, spíše to vypadá, že pokračuje tam, kde mu nevyšel závěr působení v Arsenalu. "Auba" letos vstřelil v dresu Chelsea jen tři branky a Graham Potter mu moc často nedává šanci v základní sestavě. Zdá se tak, že tato spolupráce může být už po pouhé jedné sezoně ukončena. Kam by pak vedly Aubameyangovy další kroky, je otázkou, nikdo z top klubů se mu už ale dost možná neozve.