eFotbal

Kdo se stane nejlepším hráčem uplynulé sezony? Ve finálové nominaci jsou dva lídři Chelsea spolu s hvězdou Citizens

Kdo se stane nejlepším hráčem uplynulé sezony? Ve finálové nominaci jsou dva lídři Chelsea spolu s hvězdou Citizens
Kdo se stane nejlepším hráčem uplynulé sezony? Ve finálové nominaci jsou dva lídři Chelsea spolu s hvězdou CitizensFlashscore
UEFA vydala nominaci na nejlepšího fotbalistu uplynulé sezony. A jsou v ní hodně zajímavá jména. Prestižní ocenění získá buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, tedy Jorginho či N'Golo Kanté, nebo ústřední hvězda z kádru poraženého finalisty Manchesteru City, Belgičan Kevin De Bruyne.
Reklama
Reklama

Až za touto "svatou trojicí" se umístily další hvězdy minulé sezony jako Lionel Messi, Cristiano Ronaldo či Zlatan Ibrahimovič. Daleko za nejlepším triem pak skončil i polský zabiják ve službách Bayernu Mnichov Robert Lewandowski, který ale může získat cenu pro nejlepšího útočníka. Zajímvý je pak také finálový výběr trenérů. Nejlepším koučem totiž bude buď Pep Guardiola z Manchesteru City, Thomas Tuchel z Chelsea nebo trenér italských mistrů Evropy Roberto Mancini.Ceny převezmou také nejlepší hráči na jednotlivých postech ať už v mužské nebo ženské kategorii.Vítězové budou slavnostně vyhlášeni 26. srpna.Nominace UEFA na Hráče roku:Hlavní kategorie:Jorginho, N'Golo Kanté (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City)Trenér roku:Pep Guardiola (Manchester City), Roberto Mancini (Itálie), Thomas Tuchel (Chelsea)Brankář roku:Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City), Édouard Mendy (Chelsea)Obránce roku:Azpilicueta, Rüdiger (oba Chelsea), Rúben Dias (Manchester City)Záložník roku:Jorginho, N'Golo Kanté (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City)Útočník roku:Erling Håland (Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern Mnichov), Kylian Mbappé (Paris Saint Germain)Nejlepší hráč Evropské ligy:Edinson Cavani, Bruno Fernandes (oba Manchester United), Gerard Moreno (Villarreal)