eFotbal

Kdy a kde uvidíte hrát sestavu z finále Eura 96 ve Wembley a úplně poslední klubové vystoupení Kuky?

Kdy a kde uvidíte hrát sestavu z finále Eura 96 ve Wembley a úplně poslední klubové vystoupení Kuky?
Kdy a kde uvidíte hrát sestavu z finále Eura 96 ve Wembley a úplně poslední klubové vystoupení Kuky?Flashscore
V sobotu 14. srpna se budou dít v areálu Rapidu Psáry, což je klub, jenž ve Středočeském kraji reprezentuje okres Praha-zápas, velké věci.
Reklama
Reklama

A to hned ze dvou pádných důvodů - tamní SK Rapid totiž druhou srpnovou sobotu oslaví 90. let od svého založení a internacionál Pavel Kuka se bude definitivně loučit se svou fotbalovou kariérou.

Ano, čtete správně, známý forvard tuto sobotu přestřihne svou fotbalovou registračku, již podepsal se Slavií v roce 1974.

Třiapadesátiletý exreprezentant s minulostí ve Slavii, Kaiserslauternu, Norimberku či Stuttgartu oblékal dres Rapidu zhruba patnáct let a v rámci svého loučení se rozhodl uspořádat velmi speciální zápas.

Jeho Psáry totiž od 17:00 vyzvou Czech team 96, který před pětadvaceti lety dokráčel na evropském šampionátu až ke slavnému stříbru. Přesně po čtvrstoletí možná nastoupí totožná sestava jako v onom finále ve slavném Wembley, například i s Pavlem Nedvědem, držitelem Zlatého míče. 

V jeho nominaci najdeme ikony jako Kouba, Kadlec, Berger, Suchopárek, Bejbl, Rada, Němec, Ujfaluši, Poborský, Šmicer, Horňák, Látal, Nedvěd a samozřejmě Kuka, jenž na sebe pravděpodobně v onen den navlékne oba dva trikoty.

Hvězdný výběr pak doplní i další známé tváře a la Koller, Kozel, Černý, Hapal, Novotný, Ulich, Šilhavý, Jarošík či Vidlička.

Jedná se o další z řady charitativních zápasů Czech teamu 96, jehož výtěžek (vstupné 150 Kč dospělí, 50 kč děti) půjde na podporu těžce nemocné Agátky a Máry, součástí akce bude i dražba dresů.

"Zvolili jsme to jako běžné vstupné do kina, přeci jen to bufe jako film pro pamětníky," usmívá se Kuka.

Pro fotbalové fanatiky téměř povinnost!

Sobotní program:

13:00 přátelské utkání žáků14:30 utkání staré gardy15:30 přátelské utkání přípravek16:00 hudební vložka – harmoniky17:00 charitativní utkání Psáry – Reprezentace Euro 9619:00 koncert Jardy Nováka

Čestní hosté: Koller, Kuka, Kadlec, Berger, Suchopárek, Bejbl, Rada, Němec, Ujfaluši, Poborský, Vidlička, Jarošík, Šilhavý, Šmicer, Horňák, Látal, Nedvěd, Ulich, Novotný, Hapal, Černý, Kozel.

Líšeň naložila Znojmu, střelecky zářily také týmy Vlašimi, Třince či Žižkova. Příbram spasil až Pilík