eFotbal

Kdyby byl na Havlově místě Schick, asi bychom postupovali, mrzí Šilhavého. Ten je nyní připraven na cokoliv...

Kdyby byl na Havlově místě Schick, asi bychom postupovali, mrzí Šilhavého. Ten je nyní připraven na cokoliv...
Kdyby byl na Havlově místě Schick, asi bychom postupovali, mrzí Šilhavého. Ten je nyní připraven na cokoliv...Flashscore
Šedesátiletý odborník Jaroslav Šilhavý po barážovém vypadnutí ve Švédsku o své budoucnosti u české reprezentace nespekuloval a nejprve si vše vyhodnotí s celým realizačním týmem.
Reklama
Reklama

"To já nerozhodnu. Nevím, jak to bude. Je mi proti srsti řešit to po tomto zápase. Jsem připravený na cokoli. Napřed si to musíme vyhodnotit s kluky vzhledem k tomu, že nám posledního července končí smlouva. Měli bychom sedět s vedením a výkonný výborem a vyhodnotit si, co a jak," ozřejmil v interview pro web repre.fotbal.cz někdejší stratég Slavie, Liberce, Jablonce či Dukly.

V postup do finále play-off věřil ve Friends Areně v Solně poblíž Stockholmu hodně dlouho. "Jsem zklamaný, kluci v kabině mají hlavy dole. Byť Švédové mají skvělé mužstvo, tak stejně jako my věděli, že měli na to dotáhnout to do penalt a v nich si to rozdat o postup. I přes všechny problémy, které jsme s nominací měli, musím kluky pochválit za výkon," přidal na fotbal.cz velezkušený expert.

Tři stopery v jedné linii si pochvaloval. "Jednoznačně to splnilo účel. Dlouho jsme o tom přemýšleli, protože se to musí sehrát a natrénovat. Měli jsme na to jeden trénink. Bylo to velké riziko, nicméně jsme byli domluvení s kluky, kteří to akceptovali. Vysvětlili jsme jim proč, vzhledem k tomu, že soupeř má skvělé útočníky a cpal to pořád do středu pole i vzhledem k absenci krajních obránců. Proto jsme se takhle rozhodli," objasnil šéf Vaclíka, Součka, Kuchty a spol.

ve Skandinávii se podle něj neuspělo i kvůli tomu, že ofenzivní hráči měli křeče a střídání v podobě příchodu Milana Havla a Aleše Matějů byla vynucená. Pak už se balon vepředu neudržel spíše se bojovalo a pracovalo, ale chyběla tam kvalita.

"Kdyby s námi přiletěl Patrik Schick a dostal se do šance, kterou měl v nastavení druhé půle Milan Havel, tak bychom asi postupovali. Řekl jsem to trochu ironicky. Samozřejmě chtěl dát gól, ale nemá takovou koncovku jako Patrik," smutnil na fotbal.cz Šilhavý, který už u nového ročníku Ligy národů nemusí být.

Švédové v prodloužení baráže přetlačili Česko, Makedonci šokovali Itálii

Zdroj: fotbal.cz