eFotbal

Kean získal tři body pro Juventus, Inter Milán deklasoval Boloňu

Kean získal tři body pro Juventus, Inter Milán deklasoval Boloňu
Kean získal tři body pro Juventus, Inter Milán deklasoval BoloňuFlashscore
Neapol zdolala doma Empoli 2:0 a v italské lize vyhrála podesáté za sebou. Svěřenci trenéra Luciana Spalletiho vedou tabulku o devět bodů před AC Milán. Obhájce titulu má k dobru večerní duel na hřišti nováčka Cremony.Vítězství Neapole zařídil z penalty v 69. minutě Lozano. O chvíli později byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující stoper Luperto, který je v Empoli na hostování právě z Neapole. Pojistku přidal v 88. minutě Zieliňski. Celek zpod Vesuvu drží jako jediný v ligové sezoně neporazitelnost.
Reklama
Reklama

Fotbalisté Lecce porazili ve 14. kole italské ligy doma 2:1 Atalantu Bergamo. Nováček soutěže uspěl za tři body po šesti zápasech. AS Řím remizoval 1:1 na hřišti Sassuola. FC Turín s obráncem Davidem Zimou v základní sestavě zdolal 2:0 Sampdorii Janov.

Lecce se ujalo vedení "slepenými" brankami Baschirotta a Di Francesca z 28. a 30. minuty. Favorit ještě do poločasu zásluhou Zapaty snížil, po změně stran už se ale neprosadil. Atalanta po dobrém vstupu do sezony prohrála třetí z posledních čtyř ligových utkání a na vedoucí Neapol ztrácí už 11 bodů.

Bergamo může po sehrání kompletního programu 14. kola přijít o čtvrtou příčku, šanci na posun ale nevyužil AS Řím. Na Abrahamův gól z 80. minuty záhy zareagoval Pinamonti a AS je o bod za Atalantou.

Turínu zařídili třetí výhru ve čtyřech zápasech svými góly Radonjič a Vlašič. "Býci" jsou devátí o bod před Fiorentinou, které zajistil třetí triumf v řadě v 82. minutě střídající Jovič. Srbský útočník přišel na hřiště v 77. minutě společně s Barákem. Za Salernitanu se prosadil senegalský útočník Dia, jenž nasázel šest branek v úvodních 14 zápasech sezony Serie A jako první hráč Salernitany v historii.

Interu k jasnému vítězství pomohlo pět různých střelců, dvakrát se trefil levý obránce Dimarco. "Nerazurri" jsou o skóre před Bergamem.

Juventus Turín v dohrávce 14. kola italské fotbalové ligy udolal 1:0 poslední Veronu. Proti Hellasu se jako jediný prosadil Moise Kean tečovanou střelou po uplynutí hodiny hry. "Stará dáma" vyhrála v Serii A pátý zápas za sebou, všechny navíc bez inkasovaného gólu.

Juventus se po středečních zaváháních Bergama a AS Řím posunul na třetí místo v tabulce. Ztrácí deset bodů na vedoucí Neapol a dva na AC Milán. Verona vyšla podeváté za sebou naprázdno, ani na pátý pokus se nedočkal premiérového bodu nový kouč Salvatore Bocchetti. V závěru se mu na chvíli naskytla příležitost alespoň jeden přece jen získat, protože rozhodčí nařídil penaltu za faul, ale po konzultaci s videem ji odvolal.

AC Milán si proti Cremoně vytvořil několik šancí, žádnou z nich ale nevyužil. Branka Origiho z 56. minuty neplatila kvůli ofsajdu. Miláňané nevyhráli podruhé z posledních tří kol. Cremona jako jediná nadále čeká na první vítězství v sezoně. Po třetí remíze za sebou zůstala na první sestupové pozici.

Spezia remizovala s Udine 1:1. Hosté nezvítězili už šest kol, Spezia dokonce sedm.

Serie A - 14. kolo:

Neapol - Empoli 2:0 (69. Lozano z pen., 88. Zieliňski)

Spezia - Udine 1:1 (33. Reca - 43. Lovrič)

Cremona - AC Milán 0:0

Lecce - Bergamo 2:1 (28. Baschirotto, 30. Di Francesco - 40. Zapata)

Sassuolo - AS Řím 1:1 (85. Pinamonti - 80. Abraham)

FC Turín - Sampdoria Janov 2:0 (29. Radonjič, 59. Vlašič)

Fiorentina - Salernitana 2:1 (15. Bonaventura, 82. Jovič - 55. Dia)

Inter Milán - Boloňa 6:1 (36. a 48. Dimarco, 26. Džeko, 42. Martínez, 59. Calhanoglu z pen., 76. Gosens - 22. Lykogiannis)

Hellas Verona - Juventus Turín 0:1 (60. Kean)

Lazio Řím - Monza 1:0 (69. Romero)