eFotbal

Klapne to? Pět mladíků, kteří by se rádi uchytili v áčku Slavie

Klapne to? Pět mladíků, kteří by se rádi uchytili v áčku Slavie
Klapne to? Pět mladíků, kteří by se rádi uchytili v áčku SlavieFlashscore
Letní přípravy jsou nejen šancí pro trenéry nachystat tým na další náročnou sezonu, ale také pro mladé hráče, aby zaujali a vybojovali si šanci v prvním týmu. Několik takových nadějí s sebou vzala Slavia i na herní soustředění do Rakouska.
Reklama
Reklama
ŠTĚPÁN BERAN A ONDŘEJ KRIČFALUŠI

Štěpán Beran teprve v březnu oslavil devatenáct let. Pro béčko Slavie byl ale oporou, bylo to jeho jedenáct branek, které sešívané držely naživu, odehrál také třetí nejvyšší počet minut v týmu. Nakonec to nedopadlo, nicméně Beran je velkou nadějí. Jeho růstu by pomohlo pravidelné vytížení v elitní soutěži. 

Velkou nadějí do budoucna je i Ondřej Kričfaluši, který za béčko odehrál dvacet utkání. Pozorným fanouškům asi neuniklo, že naskočil do šesti ligových utkání, poměrně často se objevoval také na lavičce.

A co v Rakousku? Kričfaluši odehrál poločas proti Maccabi Haifa, Beran proti stejnému soupeři zapsal 21 minut, proti polskému Rakowu 14.

TOMÁŠ VLČEK

Asi největší jméno z tohoto seznamu. Šikovný stoper a jeden z nejrychlejších hráčů na tomto postu v lize šel pěkně postupně. Po dvou sezonách ve druhé lize zapsal kompletní prvoligovou. V dresu Pardubic patřil k nejlepším hráčům.

Objevil se i na nedávno skončeném evropském šampionátu do jednadvaceti let. Je velkým příslibem a ve 22 letech je budoucností Slavie.

Pardubice, kterým pomohl k záchraně, si na něj dělaly zálusk, ale mají smůlu. Vlček se po návratu z reprezentace dostal do přípravy a naposledy odehrál celý zápas proti QPR. Trenér Jindřich Trpišovský si ho v kádru nechává.

 foto: eFotbal.cz

DOMINIK PECH

V šestnácti letech zatím spíše zkouší atmosféru prvního týmu, ale pozor, pro něj není věk překážkou. Je mu sice teprve šestnáct let, ale střední záložník Dominik Pech už má za sebou i premiérový soutěžní start, v posledním kole nadstavby uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY stihl devatenáct minut proti Slovácku. 

V přípravě měl obří smůlu. S Rakowem figuroval v sestavě a vedl si výborně. Bohužel se ale pár vteřin před koncem poločasu zranil. Dle oficiálního webu klubu se předpokládá měsíční pauza.

BOLUWATIFE OGUNGBAYI

Boluwatife Ogungbayi je nigerijský hráč do ofenzivy, který ve Slavii působí od minulého léta.

A vypadá to, že by to mohla být parádní trefa. Čerstvě devatenáctiletý borec přišel poté, co zaujal vedení Slavie v domácí ligové soutěži. V jedenácti zápasech dal čtrnáct branek. A tak se stěhoval do Prahy. Tam neotálel a v jednom z prvních zápasů za devatenáctku sešívaných dal při výhře 4:0 nad Hradcem Králové všechny góly.

Ogungbayi dal v celé soutěži deset branek a byl druhým nejlepším střelcem Slavie. Kromě toho si zahrál i juniorskou Ligu mistrů. Pokud vše půjde dobrou cestou, vyroste Slavii další africké eso.

Na soustředění dostává pořádnou minutáž. Proti Rakowu sice nehrál, ale do dalších tří utkání zasáhl. Nejprve na 34 minut, pak na 17 a 21. Zatím bez vstřelené branky.