eFotbal

Klasický Mourinhův třetí rok? Řím hraje tragicky, Portugalec se brání

Klasický Mourinhův třetí rok? Řím hraje tragicky, Portugalec se brání
Klasický Mourinhův třetí rok? Řím hraje tragicky, Portugalec se bráníFlashscore
Asi už to není náhoda. Třetí ročníky Josého Mourinha v jednom klubu bývají zlomové. Většinou se horší výsledky, výkony i Portugalcovo chování. Jeho současné římské působení není výjimkou.
Reklama
Reklama

Řím naposledy schytal prohru 1:4 s Janovem , čímž ještě prodloužil svou špatnou formu. Góly Alberta Gudmundssona, Matea Reteguiho, Juniora Messiase a Mortena Thorsbyho odsoudily Giallorossi k jedinému vítězství v šesti zápasech Serie A, přičemž jediné vítězství v sezóně přišlo proti Empoli zhruba před deseti dny. 

Aktuálně mají pět bodů v šesti zápasech, což je nejhorší začátek ročníku v celé Mourinhově kariéře, přičemž předchozí nejhorší vstup do sezóny přišel v sezóně 2015/16 během jeho poslední sezony v Chelsea. Aby toho nebylo málo, Římané vyhráli pouze dvakrát z posledních 15 zápasů!

Dle italských médií, například Corriere della Sera, je ale vysoce nepravděpodobné, že by přišel vyhazov. Sám Mourinho o rezignaci neuvažuje, alespoň prozatím, protože jeho smlouva vyprší v létě 2024, tedy po konci sezony.

"Je to nejhorší začátek sezony v mé kariéře, ale taky jsme nikdy nehráli dvě evropská finále za sebou," připomíná účasti ve finále EKL a EL. „Mám tým, jaký mým. Musím si s tím vystačit, okno je zavřeno," narážel na možnost dalšího posílení.

Současný začátek ročníku je také nejhorším vstupem Říma do sezony v tříbodové éře Serie A. Aktuálně jsou Mourinhovi svěřenci v tabulce na 16. místě, od první čtyřky už mají odstup sedmi bodů.