eFotbal

Klopp má nový cíl. V Lipsku je dva měsíce i s cestou, ale góly dává na počkání

Klopp má nový cíl. V Lipsku je dva měsíce i s cestou, ale góly dává na počkání
Klopp má nový cíl. V Lipsku je dva měsíce i s cestou, ale góly dává na počkáníFlashscore
Vypadá to, že telefonní linka mezi Liverpoolem a Lipskem bude opět nažhavena. Jen několik měsíců poté, co Reds dotáhli příchod Dominika Szoboszlaie, je na Kloppově radaru další kometa.
Reklama
Reklama

Obecně to vypadá, že se Kloppovi a jeho klubu "německé" transfery vyplatí. V létě totiž kromě Szoboszlaie přišel Wataru Endo ze Stuttgartu a Ryan Gravenberch z Bayernu Mnichov. Reds se zatím v sezoně daří, takže to vypadá, že přestupy byly trefou do černého.

Novinář deníku Bild Christian Falk tvrdí, že Liverpool se bude snažit o další podobný transfer, jelikož pozorně sleduje útočníka RB Lipsko Loise Opendu, jenž po letním příchodu z Lensu vstřelil v deseti zápasech za svůj nový klub už pět gólů a na dva přihrál.

Lipsko za Opendu neváhalo vysázet 43 milionů eur poté, co ho přesvědčila jeho ohromující debutová sezona v Ligue 1, v níž v dresu Lens vstřelil 21 gólů v 38 zápasech.

Belgičan je tedy nyní spojován s přestupem do Premier League, přičemž o 23letého hráče se údajně zajímají také Arsenal a Manchester United.

"Lipsko je v tuto chvíli celkem v klidu, protože příští léto nebude mít Openda aktivní výstupní klauzuli," tvrdí Falk. "Začíná až v roce 2025 a slyšel jsem, že je o něco vyšší než 80 milionů eur. Jsem si jistý, že ho budou sledovat kluby přesně jako Liverpool. Už díky Dominikovi Szoboszlaiovi totiž viděli, že s hráči z Lipska budou mít vesměs pozitivní zkušenosti. Za zmínku stojí také podobnost stylu obou klubů, což je pro Liverpool samozřejmě výhodné."

Vzestup mladého střelce je opravdu obdivuhodný. Z Brug odešel kvůli nedostatku šancí do Vitesse, kde se rozstřílel nevídaným stylem. Během dvou sezon vstřelil 29 ligových branek, což vyústilo v přestup do Lens. Tam, jak bylo zmíněno, nezpomalil a vystřílel si přestup do Lipska. A pochopitelně chce výš.

V rozhovoru pro BILD před sezonou Openda uvedl, že má ambice stát se stejně dobrým útočníkem jako Harry Kane z Bayernu Mnichov. Ostatně, proti Bavorům se nedávno gólově prosadil, stejně jako proti Manchesteru City.

"Harry Kane je jedním z nejlepších hráčů na světě. Je lepší než já. Ale to je to, co mě pohání: chci být jednou na jeho úrovni," řekl. "Mám na mnohem víc a na tom pracuji každý den, abych ze sebe dostal to nejlepší."