eFotbal

Klopp: Na výsledek 5:1 nesmíme myslet, Sparta nám místy dělala obrovské potíže

Klopp: Na výsledek 5:1 nesmíme myslet, Sparta nám místy dělala obrovské potíže
Klopp: Na výsledek 5:1 nesmíme myslet, Sparta nám místy dělala obrovské potížeFlashscore
Podle trenéra Jürgena Kloppa nesmí fotbalisté Liverpoolu ve čtvrteční domácí osmifinálové odvetě Evropské ligy se Spartou myslet na náskok 5:1 z úvodního zápasu. Uvedl, že obhájci českého titulu si na Letné vytvořili řadu šancí a jeho týmu místy dělali ohromné potíže. Na tiskové konferenci naznačil, že by mohl nastoupit i útočník Muhammad Salah.
Reklama
Reklama

Sparta navzdory na první pohled jasnému výsledku proti největšímu favoritovi soutěže herně nepropadla a vytvořila si několik velkých šancí, které ale nevyužila. "Myšlenky na sestavu jsou takové, že musíme mít k dispozici ty nejlepší hráče, protože přesně to potřebujeme. Musíme ignorovat výsledek prvního zápasu, ale ne výkon. Pokud vezmeme v potaz výkon, měli proti nám ohromné šance. Místy nám způsobili obrovské potíže," řekl Klopp.

VYLOUČENÍ SLÁVISTY DIOUFA? TO SE NESMÍ STÁVAT. SPARTĚ BY SLUŠEL JINÝ VÝSLEDEK, MYSLÍ SI EXPERT

Pochválil brankáře Caoimhína Kellehera. "Musel vytáhnout pár mimořádných zákroků a to mám na paměti. Ne to, jak jsme dali góly, protože u nich šlo především o individuální kvalitu. Předvedli jsme i pár dobrých fotbalových věcí, ale hlavně to bylo o individuální kvalitě. Musíme pro tuto část sezony udržet rytmus a nesmíme myslet na nedělní utkání (čtvrtfinále Anglického poháru), i když je naším soupeřem Manchester United," uvedl někdejší kouč Mohuče a Dortmundu.

Egyptský kanonýr Salah se na Letné vrátil po zranění a vynechání čtyř soutěžních zápasů. Jako náhradník zasáhl i do nedělního šlágru anglické ligy s obhájcem titulu Manchesterem City (1:1). "Ano, je zcela připravený, všechno už je v pořádku. Nejsem si jistý, jestli je to u něj na 90 minut a ani nevím, jestli bychom ho měli nechat hrát celý zápas, ale je připravený nastoupit," prohlásil Klopp.

"Byl by připravený i v minulém utkání, ale pak nevíte, na jak dlouho to má smysl. U hráčů, kteří se vracejí po zranění, je to vždycky problém," podotkl kouč, který vede Liverpool od října 2015, ale po sezoně v klubu na vlastní žádost skončí.

Foto: FC Liverpool