eFotbal

Klopp to nebude! Reprezentaci USA povede na domácím MS 2026 podle ESPN Argentinec Pochettino

Klopp to nebude! Reprezentaci USA povede na domácím MS 2026 podle ESPN Argentinec Pochettino
Klopp to nebude! Reprezentaci USA povede na domácím MS 2026 podle ESPN Argentinec PochettinoFlashscore
Fotbalisty USA povede na domácím mistrovství světa v roce 2026 argentinský trenér Mauricio Pochettino. Podle televizní stanice ESPN se bývalý kouč Chelsea, Paris St. Germain či Tottenhamu domluvil na podmínkách angažmá s americkou federací. Ve funkci nahradí Gregga Berhaltera, který skončil v červenci předčasně po nepřesvědčivých výkonech týmu na Copě América. V USA se uvažovalo také o Němci Jürgenu Kloppovi, ten ale nabídku odmítl.
Reklama
Reklama

Dvaapadesátiletý Pochettino působil naposledy v Chelsea, odkud v květnu odešel už po jedné sezoně. Londýnský klub pod jeho vedením po špatném startu do soutěže vybojoval v Premier League i díky pěti výhrám v posledních pěti zápasech alespoň šesté místo, které zajišťuje účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

Jen o půl roku delší bylo Pochettinovo angažmá v PSG, s nímž získal někdejší argentinský reprezentant předloni ligový titul a o rok dříve Francouzský pohár. V Tottenhamu působil přes pět let a dovedl ho do finále Ligy mistrů. Předtím trénoval Espaňol a Southampton.

Na lavičce fotbalistů USA by měl Pochettino debutovat 7. září v přípravném utkání proti Kanadě.

Během léta padalo v souvilosti s reprezentací USA také jméno německého manažera Kloppa, ten ale nabídku odmítl s tím, že si potřenuje po letech na lavičce Liverpoolu odpočinoust.

Jsem zodpovědný za neúspěšné Euro, přiznal trenér Hašek. Baráka prý nestačil včas přesunout