eFotbal

Klubový fotbal je zpět! Jaké atraktivní šlágry nabídne víkend v TOP ligách?

Klubový fotbal je zpět! Jaké atraktivní šlágry nabídne víkend v TOP ligách?
Klubový fotbal je zpět! Jaké atraktivní šlágry nabídne víkend v TOP ligách?Flashscore
Po bouřlivých dvou týdnech mezinárodního fotbalu, kdy byl Hansi Flick jako první manažer v historii Německa propuštěn, Luciano Spalletti vedl svůj první zápas italské reprezentace a šestnáctiletá barcelonská senzace Lamine Yamal překonal několik rekordů Španělska, je klubový fotbal v Evropě zpět. Jaké taháky nás o víkendu čekají? Vybíráme jeden z každé TOP ligy.
Reklama
Reklama
NĚMECKO: BAYERN – LEVERKUSEN (PÁTEK, 20:30)

Přestože je na začátku sezóny, může se ukázat jako jeden z rozhodujících zápasů v boji o titul v Bundeslize v této sezóně.

Leverkusen se v současné době nachází na čele tabulky těsně nad Bayernem o skóre, v tomto utkání se tedy bude hrát o to, aby jeden z těchto dvou celků přišel o svou dosavadní bezchybnou bilanci.

Plán zápasu je jasný. Úřadující mistři se pokusí dominovat v držení míče, zatímco svěřenci Xabiho Alonsa budou chtít využít svých expresních křídel v rychlých protiútocích.

Na obou stranách bude zajímavé sledovat kooperaci mladých Němců s top útočníkem. Jinými slovy, Jamal Musiala bude spolupracovat s Harrym Kaneem, zatímco Florian Wirtz se bude snažit pomoci Victorovi Bonifacemu pokračovat v jeho parádním startu. Nigerijský reprezentant ve třech zápasech vstřelil již čtyři góly a dvakrát asistoval.

V TOP ligách už zbylo pouze 6 klubů, které v této ligové sezoně jedou výhradně na vítězné vlně

© Bayer 04 Leverkusen

FRANCIE: PSG – NICE (PÁTEK 21:00)

PSG proti Nice? Mimo jiné se bude 34letý manažer Francesco Farioli snažit prosadit proti vysoce oceňovanému Luisi Enriquemu v Parku princů.

Zatímco díky Farioliho taktice založené na vysokém napadání a držení míče si Nice zatím udržuje pevnou obranu (inkasovalo nejméně gólů v Ligue 1), na druhém konci hřiště se trápí a z očekávaných 7,1 gólů vstřelilo jen čtyři.

Ačkoli PSG se v této sezoně občas nedaří mít nejpevnější obranu, agresivní presink Nice může být překonán prvotřídní kvalitou Le Parisien ve všech oblastech hřiště. Ta se sice na začátku ročníku schovávala, ale poslední výsledky 3:1 a 4:1 proti Lens a Lyonu napovídají, že se forma lepší.

© Paris Saint-Germain

SOBOTA: INTER – AC (18:00)

V Itálii se o víkendu bude žít jediným zápasem. Derby della Madonnina bude opět strhující podívanou a oba celky také budou chtít pokračovat ve skvělém vstupu do sezony, neboť se oba nacházejí na prvním místě tabulky v počtu bodů i vstřelených branek.

Inter je na tom o kousek lépe, ještě neinkasoval.

Nicméně proti nim bude stát velká útočná formace s Rafaelem Leaem, Olivierem Giroudem a Cristianem Pulisicem na hrotu a Theem Hernándezem, Tijjanim Reijndersem a Rubenem Loftusem-Cheekem, kteří výborně podporují ofenzivu.

Ta ale funguje i Interu, a to díky nové útočné dvojici ve složení Marcus Thuram a Lautaro Martinez. 

© AC Milán

NEDĚLE: EVERTON – ARSENAL (17:30)

Na papíře může zápas Arsenalu s Evertonem vypadat jako jednostranná záležitost, a přestože Gunners budou mít převahu v držení míče, bouřlivá domácí atmosféra a touha Toffees zajistit si první vítězství v sezoně se může ukázat jako těžká překážka.

V Goodison Parku se nehraje nikomu dobře – Arsenal tam vyhrál naposledy v roce 2017. 

Svěřenci Mikela Artety však budou odhodláni předvést přesvědčivý výkon, a zahájit tak klíčový týden sezony, neboť ve středu se proti PSV vrátí do Ligy mistrů a příští neděli budou v severolondýnském derby hostit Tottenham. 

© Everton Football Club

NEDĚLE: REAL MADRID – REAL SOCIEDAD (21:00)

Teprve druhý zápas na zrekonstruovaném stadionu Santiago Bernabéu a velmi dobrý soupeř pro Real.

Real Madrid, který vyhrál všechny čtyři první zápasy sezony, bude čelit pravděpodobně nejtěžší výzvě proti Sociedadu, jenž bude chtít proti Los Blancos vyhrát druhý zápas v řadě.

Zajímavž bude nejen souboj týmů, ale také dvou klíčových hráčů svých celků. Takefusa Kubo a Jude Bellingham. Japonské pravé křídlo bude chtít svému bývalému týmu ublížit svou obrovskou kreativitou a střelou, jeho levačka se totiž začíná řadit mezi nejlepší ve Španělsku.

Velkým nebezpečím je sám o sobě Jude Bellingham. Anglická hvězda je na hřišti všude a zatím se jeví jako totální světová hvězda. Z pozice záložníka je nejlepším střelcem soutěže a stává se miláčkem fanoušků Realu po celém světě.

Real omlazuje a Modrič s Kroosem budou muset brzy uvolnit místo mladším. Kteří 3 další hráči odejdou s nimi?V Realu je po více než 90 letech volné číslo 9, v Barce je zase po necelých třech dekádách nevyužitá "desítka"

© Real Madrid C.F.