eFotbal

Klubový fotbal je zpět! Souboj gigantů v Itálii, derby v Londýně, Schickův comeback a Ramos vs Real

Klubový fotbal je zpět! Souboj gigantů v Itálii, derby v Londýně, Schickův comeback a Ramos vs Real
Klubový fotbal je zpět! Souboj gigantů v Itálii, derby v Londýně, Schickův comeback a Ramos vs RealFlashscore
Klubový fotbal po reprezentační pauze opět odstartoval. Ochutnávky byly fanouškům nabídnuty už pátečními předehrávkami, nicméně hlavní menu se tradičně podává o víkendu. Vybíráme šlágry z Anglie, Itálie, Německa a Španělska, které by vám neměly ujít!
Reklama
Reklama
BITVA O LONDÝN

Oba týmy mohou být v jakékoliv formě a rozpoložení, ale tenhle zápas přitáhne pozornost úplně vždy. Chelsea na domácím Stamford Bridge přivítá Arsenal. A to samo o sobě slibuje ostrý zápas.

Chelsea se po hrozivém startu, kdy v prvních šesti ligových kolech získala jen čtyři body za výhru nad Lutonem a remízu s Bournemouthem, zvedá. V posledních dvou odehraných kolech vyhrála hladce na půdě Fulhamu i Burnley, k tomu v poháru vyřadila Brighton. "Je škoda, že přišla pauza, protože jsme si chtěli uchovat momentum," litoval trenér Mauricio Pochettino.

To Arsenal vstoupí do zápasu jako druhý tým ligové tabulky a aspirant na titul – vždyť porazil i Manchester City, za žádné fráze o budování už se nemůže schovávat. Vzájemná utkání? Z posledních šesti odehraných zápasů vyhrál pětkrát Arsenal!

foto: Arsenal FC

DERBY V MILÁNĚ

Ve spojitosti s AC Milán i Juventusem se v posledních dnech mluví spíše ve spojitosti se sázkařským skandálem. Nicméně tento zápas nebude zajímavý z tohoto hlediska, nýbrž z toho sportovního.

Vypadá to, že se Juventus po nemastných letech vyhrabal ze svého průměru a opět atakuje ty nejvyšší příčky. Na té úplně nejvyšší v této sezoně zatím sedí právě AC, které má před Starou dámou, jež okupuje třetí místo, náskok čtyř bodů.

Hrát se bude na ikonickém San Siru, což dává výhodu AC, které je v lize doma stoprocentní. Naopak Juventus venku například remizoval v Bergamu a dostal čtyři góly od Sassuola.

Do karet hraje partě kolem Rafaela Leaa i vzájemná bilance. Posledních pět zápasů? AC ani jednou neprohrálo. Juventus se naposledy radoval v lednu 2021.

foto: AC Milán

SCHICKŮV COMEBACK

Wolfsbug doma nastoupí proti Leverkusenu, což slibuje velmi zajímavou bitvu. Bayer by případná výhra vrátila do čela tabulky. Wolfsburg však chce body také, blíží se totiž pohárové Evropě.

Jeho hlavní palebná síla je jednoznačně v podobě dánského fotbalisty Jonase Winda, jenž dosud nastřílel sedm branek. Bayer ale může oplácet stejnou mincí. V jeho dresu totiž září Victor Boniface, po němž pokukuje Newcastle.

A také Patrik Schick, jehož vystrnadil ze sestavy. Český útočník už s týmem po zranění trénoval bez jakýchkoli úlev. Dost možná se tak dostane do hry, stejně jako Adam Hložek.

Na protější straně se do základní sestavy bude snažit procpat Václav Černý. Střetnou se na hřišti všichni Češi, nebo ani jeden? A jaká ze dvou střeleckých hvězd se prosadí?

foto: Bayer 04 Leverkusen

REAL NA SEVILLE? JÍZDA!

Sevilla opět tápe. Dejme stranou triumf v Evropské lize, v LaLize je to velká bída. V minulé sezoně Sevilla těsně nesestoupila, v té současné k tomu opět není daleko. I proto došlo k změně trenéra. Novým je Diego Alonso, jenž zapíše premiéru právě proti Realu Madrid.

Sevilla prohrála polovinu odehraných zápasů a na kontě má jen osm bodů, což vychází na čtrnácté místo. Real je na tom přesně naopak. Po prohře s Atlétikem přeřadil na vyšší rychlost. Od té doby všechna čtyři utkání vyhrál, k tomu tři čistá konta. Na prvním místě už má tři body náskok nad Barcelonou. Kapitola sama pro sebe je Jude Bellingham. Anglický záložník ve dvaceti letech táhne Bílý balet a jeho fanoušci si našli nového miláčka.

Zápasy gigantů na Seville bývají obecně velmi vyhecované. Fanoušci jsou na tribunách blízko hřiště a snaží se vytvořit nepřátelskou atmosféru. Real se však v tomto prostředí naučil hrát – z posledních čtyř utkání na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán všechny vyhrál. Na co se zaměřit? Sergio Ramos se postaví proti „svým“!

foto: Real Madrid C.F.