eFotbal

Kodaň na úvod 4. předkola LM porazila Čenstochovou, Sima skóroval za Rangers

Kodaň na úvod 4. předkola LM porazila Čenstochovou, Sima skóroval za Rangers
Kodaň na úvod 4. předkola LM porazila Čenstochovou, Sima skóroval za RangersFlashscore
Fotbalisté Kodaně, kteří ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadili pražskou Spartu, na úvod závěrečného play off o skupinu zvítězili v Polsku nad Čenstochovou 1:0. Bývalý slávista Abdallah Sima pomohl Glasgow Rangers gólem k domácí remíze 2:2 s PSV Eindhoven. Antverpy na svém stadionu zdolaly AEK Atény 1:0, přestože odehrály přes 40 minut v oslabení. Odvety jsou na programu příští týden ve středu.
Reklama
Reklama

Kodaňský tým se v Sosnovci dostal do vedení v deváté minutě po Racovitanově vlastní brance. Papanikolau sice za Raków v závěru první půle odpověděl, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. První porážku polských šampionů v letošní kvalifikaci LM neodvrátil ani další někdejší slávistický fotbalista Plavšič, srbský záložník odehrál závěrečnou desetiminutovku.

Sima v 45. minutě otevřel skóre povedenou střelou do horního růžku. Senegalský útočník zaznamenal za Rangers druhý soutěžní gól po letním příchodu na hostování z Brightonu. Po hodině hry sice vyrovnal Sangaré, ale skotskému mužstvu v 76. minutě vrátil náskok Matondo. Hosté po chvilce znovu srovnali díky kapitánovi De Jongovi. Druhou asistenci si připsal Bakayoko.

Jedinou branku v Antverpách vstřelil v 16. minutě Janssen. Jeho spoluhráč Bataille sice pět minut po přestávce dostal červenou kartu, přesto domácí těsný náskok udrželi.

Úvodní utkání 4. předkola Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Čenstochová - FC Kodaň 0:1 (0:1)

Branka: 9. vlastní Racovitan.

Antverpy - AEK Atény 1:0 (1:0)

Branka: 16. Janssen. ČK: 51. Bataille (Antverpy).

Nemistrovská část:

Glasgow Rangers - PSV Eindhoven 2:2 (1:0)

Branky: 45. Sima, 76. Matondo - 61. Sangaré, 80. De Jong.