eFotbal

Kolumbijský zápas o postup se stal virální senzací. Mohlo to být “v klidu,” gólman ale nespolupracoval

Kolumbijský zápas o postup se stal virální senzací. Mohlo to být “v klidu,” gólman ale nespolupracoval
Kolumbijský zápas o postup se stal virální senzací. Mohlo to být “v klidu,” gólman ale nespolupracovalFlashscore
Podle výsledku to mohl být jeden z těch historických zápasů, na které budou fandové vzpomínat desítky let. Dvěma góly v nastaveném čase otočil kolumbijský tým Union Magdalena zápas, který rozhodl o jeho postupu do nejvyšší soutěže. Místo ekvivalentu slavného Aguerova gólu, jímž před deseti lety trefil City titul. Ale pod postupem Magdaleny bublá korupční skandál a celý svět se baví nad neschopností kolumbijských fotbalistů “správně zfixlovat” zápas.
Reklama
Reklama

Na postup do nejvyšší soutěže Union potřeboval vyhrát a zároveň souběžně hrající Fortaleza musela prohrát na hřišti poslední Bogaty. To se opravdu překvapivě stalo, Bogata zvítězila 2:1. Jenže v té chvíli Magdalena prohrávala na Llanerosu v 81. minutě prohrál 1:0. A tak se začal otáčet výsledek. Nejprve Ethan Gonzalez v hlubokém nastavení (95. minutě) vyrovnal a hned poté Jonathan Segura poslal hosty do nejvyšší soutěže. Stále v podstatě normální sportovní komentář. Podivejte se sami na VIDEO.

 U obou gólů totiž Llaneros soupeře prakticky neřešil a víceméně bez odporu ho nechal skórovat. Jediný, kdo měl motivaci byl brankář Llanerosu Kevin Armesto, který se může mezi přihlížejícími spoluhráči přetrhnout, aby gólu zabránil. A možný právě tento kontrast ještě více podnítil skandál, který zápas v Kolumbii spustil. Už na samotném zápase se objevily obří emoce domácích fandů zamířené na hráče Llanerosu

"Vzhledem k obrovským pochybnostem, kterou vyvolal výsledek zápasu mezi Llanerosem a Unionem Magdalenem, žádáme disciplinární komisi kolumbijského fotbalu, aby co nejdříve provedla důsledné vyšetřování," stálo v tweetu kolumbijské asociace profesionálních fotbalistů ACOLFUTPRO, která okamžitě požádala o vyšetření události.  K situaci se vyjádřily i místní hvězdy. Hvězda Juventusu Juan Cuadrado, který je jedním z nejslavnějších kolumbijských hráčů, řekl, že závěrečný gól ukázal "nedostatek respektu k fotbalu," zatímco jeho krajan Mateus Uribe označil scény za "ostudu pro kolumbijský fotbal".

zdroj: Sportbible