eFotbal

Komu všemu hrozí konec na Bazalech? Potočný už si hledá nový tým, vedení se nebrání jednat o Almásim

Komu všemu hrozí konec na Bazalech? Potočný už si hledá nový tým, vedení se nebrání jednat o Almásim
Komu všemu hrozí konec na Bazalech? Potočný už si hledá nový tým, vedení se nebrání jednat o AlmásimFlashscore
Tabulkově pátý Baník by měl letos v létě patřit k týmům, jejichž kabina zažije pořádně velký třesk a kde opravdu neproběhnou jen kosmetické změny.
Reklama
Reklama

Jak uvedl sportovní ředitel tradiční slezské značky Alois Grussmann, na Bazalech nebude pokračovat ani jeden hráč, který dorazil na hostování letos v zimě.

Nakonec tedy i Ladislav Takács, o němž chtěla Ostrava se Slavií původně jednat. Kromě něj už si v ocelovém městě zabalili také Ubong Ekpai, Dominik Janošek, Šimon Falta i Arťom Koncevoj.

Jisté jsou i konce osmnáctiletých stoperaů Ondřeje Kukučky a Daniela Maceje, kteří se vydají za lepším. To samé může nastat také u žádané dvojice Filip Kaloč a Ladislav Almási.

Jistotu pokračování nemá ani čtyřlístek Viktor Budinský, Lukáš Budínský, Jakub Pokorný a Radovan Murín a je možná, že i oni se budou s trojnásobným mistrem země loučit.

Speciálním tématem jsou pak další navrátilci z dlouhodobých hostování, s tím, že na mysli máme jména jako Roman Potočný, Tomáš Zajíc nebo Rudolf Reiter. Protože si je Baník svého času pořizoval za miliony, rád by je nevypudil zadarmo, ale naopak by za ně něco rád utržil.

O další šanci pod ostravským sluncem pak mohou zabojovat např. Muhammed Sanneh, Ondřej Chvěja, Karel Pojezný, Denis Granečný, Lukáš Cienciala, Muhamed Tijani, Lukáš Kania, Adam Jánoš a další.

"Hráči, kteří přišli do Baníku v zimě na hostování, se vrací do svých klubů. Nezůstane ani jeden. Co se týče našich hráčů na hostování jinde, tak některým se dařilo víc, některým méně. Všechny stahovat do přípravy samozřejmě nebudeme, někteří budou ve stejných klubech pokračovat. Někoho si však vyzkoušíme a pak uvidíme. Máme možnost spolupracovat s Karvinou, nebudeme se tomu bránit. Mladí by mohli hrát tam druhou ligu, bylo by to ku prospěchu všech. Romanu Potočnému jsme dali svolení hledat si klub," přiblížil Grussmann.

A co možné prodeje? "Laco Almási zatím zůstává. Konkrétní nabídka ještě nepřišla, byli bychom rádi, kdyby hrál za Baník i dál. Nicméně nebráníme se jednání, pokud by přišla nabídka, která by pana majitele oslovila," zaznělo z úst exopavského funkcionáře.

Zdroj: isport.blesk.cz, fcb.cz