eFotbal

Kostka si užívá pohárová předkola. Co může být pro fotbalistu víc, než hrát dvakrát týdně zápas? Proti Paksu věří v postup

Kostka si užívá pohárová předkola. Co může být pro fotbalistu víc, než hrát dvakrát týdně zápas? Proti Paksu věří v postup
Kostka si užívá pohárová předkola. Co může být pro fotbalistu víc, než hrát dvakrát týdně zápas? Proti Paksu věří v postupFlashscore
Obránce Dominik Kostka věří, že fotbalisté Mladé Boleslavi přejdou v předkole Konferenční ligy i přes třetího soupeře a po 17 letech si zahrají hlavní fázi evropského poháru. Řekl to na dnešní tiskové konference před úvodním domácím duelem s maďarským Paksem. Osmadvacetiletý hráč v této sezoně nechyběl na hřišti ani minutu, velké herní vytížení si ale pochvaluje.
Reklama
Reklama

"Ušli jsme kus cesty, která začala už minulou sezonu. Pro spoustu lidí je to tady první taková zkušenost, všichni k tomu přistupují maximálně zodpovědně, abychom to zvládli dokopat do skupinové fáze. Pro všechny by to byl velký úspěch. I pro mě, vždycky jsem si přál hrát fotbal o něco takového," řekl Kostka.

Důrazný bek hrál mezi lety 2017 až 2020 jen třetí ligu a v nejvyšší soutěži se prosadil až po přestupu do Pardubic na začátku roku 2021. Na evropské scéně je nováčkem, náročný program si ale užívá. Zatím odehrál všech devět soutěžních utkání v sezoně.

HOLOUBEK PŘED KLÍČOVÝM ZÁPASEM O EKL: BUDOU ROZHODOVAT DETAILY. ČEKÁ NÁS TĚŽKÁ CESTA, ALE JE TO NÁŠ SEN

"Co víc si může fotbalista přát než hrát dvakrát týdně zápas. To je to gró fotbalu, osobně jsem s tímhle režimem spokojený a cítím se dobře," pochvaloval si Kostka. "Máme k tomu přizpůsobený režim, úlevy, regenerační tréninky. Určitě to stojí více času a sil i mimo fotbalové prostředí, je nutné nevypnout hlavy ani během volných dnů. Na tom hodně pracuji," řekl.

Mladoboleslavští vyřadili v předkole litevský Transinvest a Hapoel Beer Ševa. Nyní je čekají úřadující maďarští vicemistři a vítězové tamního poháru. S Paksem to bude podle Kostky náročný zápas.

"Oproti Beer Ševě to bude velký rozdíl, očekávám silový a fyzicky těžký zápas. Bude to boj ve středu hřiště o druhé míče, pro nás bude klíčová přechodová fáze. Chceme je dostávat pod tlak, takže můžeme očekávat, že budou hrát jednodušší balony na silné útočníky," uvedl Kostka.

Zdroj: FK Mladá Boleslav