eFotbal

Koubek a jeho PĚT vyvolených: Dravý Nigerijec, posila ze Slavie či probuzený štírek z Hradce

Koubek a jeho PĚT vyvolených: Dravý Nigerijec, posila ze Slavie či probuzený štírek z Hradce
Koubek a jeho PĚT vyvolených: Dravý Nigerijec, posila ze Slavie či probuzený štírek z HradceFlashscore
Každý trenér má své oblíbené. Úzký okruh hráčů, kterým prostě věří o fous více než těm ostatním. Své vyvolené si v Plzni musí najít i zkušený kormidelník Miroslav Koubek a dobře to ví. Vybrali jsme pro vás pět jmen, která by mezi ně měla zcela jistě patřit.
Reklama
Reklama
1. Rafiu Durosinmi (20 let, útočník)

Skóroval v prvních pěti přípravných zápasech, dere se do základu. Ostatně i proto, že s ohledem na mnoho faktorů je Rafiu Durosinmi v Plzni hráčem s největším tržním potenciálem. Pohyb, kvalita zakončení i síla ve vzduchu ho předurčuje k hodně zajímavé budoucnosti, navíc je mu pouhých 20 let. I proto ho Viktoria získala v létě z Karviné natrvalo, do Slezska za něj měla poslat zhruba 18 milionů korun. A nemělo by jít o vyhozené peníze. Reálná cena mladého Nigerijce je vyšší, jeho čtyři jarní plzeňské góly byly pouze začátek. Naplno by to měl rozjet v nadcházející sezoně, styl trenéra Miroslava Koubka mu ostatně bude vyhovovat mnohem víc, než tomu bylo u jeho předchůdce Michala Bílka. Ten si zamiloval Tomáše Chorého, proti gustu žádný dišputát. Koubkovým koněm by měl být ale právě Durosinmi.

Zdroj: Profimedia

2. Jindřich Staněk (27 let, brankář)

Plzni vychytal titul, skvělými zákroky ji dostal do Champions League. Nepropadl ani tam, na jaře už to ale z jeho strany žádná hitparáda nebyla. Přišly zbytečné chyby, nejspíš i ztráta koncentrace. A vlastně to platí o celém týmu, byť právě u gólmana je to vidět vždycky nejvíc. Staněk se tím víceméně připravil o zajímavý letní přestup, dalo se očekávat, že v téhle formě ho žádný zvučný zájemce nekoupí. Teď je na něm, aby dokázal, že to byl jen omyl, který se už nebude opakovat. Pokračovat totiž v jarních výkonech dál, tak ho místo bundesligy čeká brzy téměř jistě lavička. A to je věc, kterou si Koubek jistě nechce ani představit. Staněk je pro něj jasnou sázkou, stejně jako Lukáš Hejda na stoperu.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

3. Ibrahim Traoré (34 let, záložník)

Byl už jednou nohou v Jablonci, nakonec si ale vybral Plzeň. Zkušený středopolař Ibrahim Traoré se stal nejzajímavější letní posilou třetího celku tabulky, kam zamířil po pěti letech strávených ve Slavii. V Edenu platil za spolehlivého dispečera záložní formace i za jakéhosi tátu všech Afričanů v klubu, jeho role na hřišti však postupně slábla. Že by z něj byla hlavní hvězda týmu, se asi nečeká ani teď v Plzni, Traoré není ten typ. Zato je výtečný pozičně. Zkrátka elegantní nosič vody, jehož by chtěl mít v kádru každý kouč. Samozřejmě i Koubek. Zvlášť když se v zákulisí šušká o možném odchodu Pavla Buchy, jehož by rodák z Pobřeží slonoviny měl nahradit.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

4. Pavel Šulc (22 let, záložník)

Skvělý fotbalista, který ale umí selhat i v té nejvyloženější šanci. Právě tato pověst se dlouho táhla s talentovaným Pavlem Šulcem, jenž na ni dal štempl loni na jaře ve vyhroceném utkání na Spartě. Za stavu 2:0 pro hosty mohl Pražany několikrát dorazit, všechno ale spálil a zápas skončil nakonec 2:2. Od té doby si už ve Viktorii neškrtl, v minulé sezoně se ale restartoval v Jablonci. Podle očekávání se tak v létě vrátil zpátky a v Plzni doufají, že ho čeká přelomová sezona. Navíc když v té poslední dal pět gólů a navrch přidal čtyři asistence.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

5. Adam Vlkanova (28 let, záložník)

Jeho loňský přestup z Hradce Králové do Plzně připomínal telenovelu, nakonec se ale všechny strany dokázaly domluvit. Jenže byť Vlkanova velmi slibně začal, na jaře se z hřiště vytratil. Chodil do hry většinou až v závěru, pevné místo si pod Bílkem vlastně nikdy nevybojoval. Už příprava však naznačila, že by ho Koubek mohl pokropit živou vodou. Trenérův rychlý ofenzivní systém je pro něj jako dělaný, navíc má obrovskou chuť. S Traorém za zády by se z něj mohla stát zbraň hromadného ničení a protřelý bard na lavičce to moc dobře ví. Jak by taky ne, když ho vedl právě v Hradci…

Zdroj: FC Viktoria Plzeň