eFotbal

Koupit zajíce v pytli umí každý, ale chytit štiku je o štěstí. Transfery minulého léta, které se secsakra vyplatily

Koupit zajíce v pytli umí každý, ale chytit štiku je o štěstí. Transfery minulého léta, které se secsakra vyplatily
Koupit zajíce v pytli umí každý, ale chytit štiku je o štěstí. Transfery minulého léta, které se secsakra vyplatilyFlashscore
Nákup uskutečněný v letním přestupovém období má ve většině případů velký vliv na klub, i když kromě toho pozitivního může mít i negativní. Kluby se snaží výrazněji promlouvat do sestavení kabiny před novou sezónou, proto zimní okna bývají skromnější. Koupit zajíce vy pytli umí každý, ale chytit štiku je i o štěstí. Podívejme se na nákupy minulého léta, které se podle portálu Sportskeeda secsakra vyplatily.
Reklama
Reklama
3) Jules Koundé (Barcelona)

Barcelona učinila během loňského léta několik dobrých nákupů. Takový příchod Lewandowského také nelze hodnotit negativně, ačkoliv se mu nedostává čísel jako v Allianz Aréně. Trefou do černého bylo ale angažování středního obránce Julese Koundého.

Katalánci za něj zaplatili 50 milionů eur, ale nalezli v něm oporu, která se výraznou měrou podílela na zisku titulu. Fanoušci a experti se shodují v tom, že tento francouzský bek by mohl být skvělým a dlouholetým náhradníkem Daniho Alvese. Dokládá to i jeho vytížení, v La Lize strávil na hřišti více jak 70% možného času.

Foto: FC Barcelona

2) Matthijs de Ligt (Bayern Mnichov)

Nikdo asi nečekal, že se nizozemský obránce po třech bídných sezónách v Juventusu vrátí do špičkové formy. Bayern ale asi moc dobře věděl, do koho chce investovat a neváhal za Matthijse de Ligta zaplatit 67 milionů eur.

Třiadvacetiletý mladík dal vzpomenout na své ohromující výkony v barvách Ajaxu a za Bayern v této sezoně odehrál více jak 75 % možných minut. De Ligt je navíc druhý v Bundeslize, co se týče úspěšných přihrávek a desátý nejlepší ve vzdušných soubojích. Bavoři si mnou ruce, jak skvěle dokázali vyztužit střed defenzivní řady.

Foto: FC Bayern Mnichov

1) Erling Haaland (Borussie Dortmund)

Prakticky celé loňské jaro se horlivě spekulovalo napříč celou Evropou, kam povedou kroky norský klenot Erlinga Haalanda. Tvář Dortmundu nakonec zvedla dle očekávání kotvy a místo PSG či Realu Madrid zvolila zázemí Citizens. Tohle nové partnerství se již po pár měsících ukázalo jako geniální.

Haaland začal rozhodovat zápasy góly, nad kterými žasli nejen na Ostrovech. Nakonec pokořil i rekord samotné Premier League a díky němu může výběr z Etihad Stadium živit naději na treble. Naděje rozhodně není malá a norský zázrak může na této adrese dorůst v nejlepšího hráče své generace. Investice v podobě 60 milionů eur se z tohoto pohledu jeví jako rozumně uložená měna.

Foto: Manchester City FC