eFotbal

Kovářův konkurent v Bay Areně vymazal z tabulek Sommera a stal se novým rekordmanem Bundesligy

Kovářův konkurent v Bay Areně vymazal z tabulek Sommera a stal se novým rekordmanem Bundesligy
Kovářův konkurent v Bay Areně vymazal z tabulek Sommera a stal se novým rekordmanem BundesligyFlashscore
Zkušený finský gólman se slovenskými kořeny Lukáš Hradecký ukořistil v Bundeslize jeden zajímavý rekord. Ještě žádný jiný zahraniční brankář totiž neodchytal v nejvyšší německé soutěži více zápasů než on.
Reklama
Reklama

Jednička mistrovského Bayeru absolvovala proti Eintrachtu (5:1) duel s pořadovým číslem 292 a proti svému bývalému zaměstnavateli z Frankfurtu, se kterým vyhrála před šesti lety DFB Pokal, se radovala z výhry vůbec poprvé.

"Po pěti letech se konečně prolomilo prokletí. Vždy bylo příjemné, když jsem vyhrál s domácím týmem, tentokrát se mi to podařilo s hostujícím," zářil v rámci interview pro DAZN sám ostřílený strážce svatyně.

Uzdravený Hložek nasměroval Leverkusen třemi asistencemi k výhře ve Frankfurtu

A onen zápis do historických tabulek? "Rád si před utkáním čtu noviny a té zmínky jsem si všiml. Naplňuje mě to hrdostí a ctí, že můžu hrát v tak skvělé zemi a lize za fantastický tým," doplnil brankář, jehož tým už neodešel poražen 48 klání v řadě.

Čtyřiatřicetiletému Hradeckému se podařilo vylepšit předešlé maximum Švýcara Yanna Sommera, jenž v současnosti chytá za Inter Milán, nicméně v německém prostředí svého času strávil necelou dekádu a hájil svatyně Borussie Mönchengladbach a Bayernu Mnichov.

Tři odmítnutí během krátké chvíle. Bude Bayern hledat dalšího kandidáta nebo nechá trénovat Tuchela?

Někdejší brankář Brondby Kodaň i TPS Turku, který je v Leverkusenu přímým konkurentem Matěje Kováře, jenž se dostal do branky jen v poháru a v rámci evropských bojů, je součástí německého dění od roku 2015. Nejprve byl ve Frankfurtu (101 duelů) a o tři roky později se přesunul do Leverkusenu (191 zápasů).

A protože má v Bay Areně platnou smlouvu až do léta 2026, pravděpodobně se mu podaří překonat i hranici 300 soubojů a rekordní zápis tak ještě znatelně vylepší.

Velký letní výprodej se v Leverkusenu konat nemusí. Wirtz chce zůstat a podobně naladěni jsou i další

P.S.: Jen pro srovnání - Jiří Pavlenka je po necelých sedmi letech v Německu na čísle 175. Jeden ročník však strávil ve druhé bundeslize a v doznívajícím ročníku nastoupil pouze sedmkrát, s tím, že přednost dostává Michael Zetterer.