eFotbal

Kozel zavzpomínal na časy na Julisce a do libereckého dresu převlékl záložníka Dukly i stopera Sparty

Kozel zavzpomínal na časy na Julisce a do libereckého dresu převlékl záložníka Dukly i stopera Sparty
Kozel zavzpomínal na časy na Julisce a do libereckého dresu převlékl záložníka Dukly i stopera SpartyFlashscore
Slovan Liberec byl tento týden na "nákupech" v Praze, s tím, že jednou hrábl na Letnou a podruhé na nedalekou Julisku.
Reklama
Reklama

Do obrany přivedl podještědský soubor urostlého třicetiletého stopera Lukáše Štetinu, který přišel pod Ještěd na půlroční hostování.

Do záložní řady pak severočeský celek angažoval třiadvacetiletého středopolaře z Pobřeží slonoviny Mohameda Doumbiu.

Obě čerstvé akvizice Liberce spojuje skutečnost, že se nimi svého času pracoval v Dejvicích právě hlavní trenér Luboš Kozel.

"Ano, určitě to byl ten hlavní důvod a jsem moc rád, že jsem tady. Budu rád, když se bude dařit mně, ale samozřejmě v první řadě týmu. Bude dobré, když se budeme těšit na každé utkání a budeme mít z fotbalu radost. Pocity jsou příjemné, je to samozřejmě změna, ale těším se na to, co mě čeká," vzkázal na stránkách fcslovanliberec.cz střední obránce s minulostí v Nitře i Metalistu Charkov.

Ten by měl utvořit stoperskou dvojici s exletenským Plechatým. "Prakticky se znám téměř se všemi, ať už na klubové úrovni či národní. S Plechym jsme odehráli pár zápasů v přípravě, možná i v soutěžních utkáních. Na to se velmi těším a doufám, že nám to spolu bude klapat," přidal na klubovém webu Štetina.

Pokud jde o Doumbiu, ten opouští Prahu 6 po čtyřech letech, 21 prvoligových a 56 druholigových startech, s tím, že v novém působišti si plácl na kontraktu do června 2024. Naskočit však bude moci až s dotažením všech formalit ohledně víz, což ještě může nějakou dobu trvat.

"Jsem moc šťastný, že jsem podepsal smlouvu se Slovanem a dostal se do takového týmu. Líbí se mi zdejší pěkný stadion i klidné město. Budu se snažit bojovat za nový klub a podávat co nejlepší výkony, aby byl tým úspěšný. Jsem rád, že se vracím zpět do nejvyšší soutěže a budu moct hrát náročnější zápasy proti kvalitnějším týmům, abych se mohl zlepšovat. Trenér říkal, že mi věří a že doufá, že budu odvádět maximum pro tým a že po delší pauze budu natěšený na fotbal," zakončil na fcslovanliberec.cz rodák z Abidžanu.

Alijagič má vynikající koncovku, takových útočníků moc v Česku nevidím, hlásí Piták

Zdroj: fcslovanliberec.cz