eFotbal

Kteří tři manažeři mají v Premier League rozkývané židle? Horko je v Manchesteru i na jihu Anglie

Kteří tři manažeři mají v Premier League rozkývané židle? Horko je v Manchesteru i na jihu Anglie
Kteří tři manažeři mají v Premier League rozkývané židle? Horko je v Manchesteru i na jihu AnglieFlashscore
Závod o vyhazov v Premier League je něco, čeho se žádný z manažerů nechce zúčastnit. V minulé sezoně bylo propuštěno rekordních 14 trenérů. V bezpečí nebyl téměř nikdo. Bookmakeři v Anglii si myslí, že v tomto ročníku to nebude jinak. Které tři manažery vidí jako nejvíce ohrožené?
Reklama
Reklama
Andoni Iraola (Bournemouth) – 1,7

Začátek sezony na jižním pobřeží byl mizerný a Bournemouth čekal na první výhru v Premier League až do soboty, kdy porazil Burnley.

Nutno dodat, že Cherries zahájili sezonu sérií zápasů proti náročným soupeřům, nicméně byl to zápas proti Brightonu, který definitivně nahlodal sebevědomí. Bournemouth na jeho hřišti vedl, ale po sérii katastrofálních chyb prohrál.

Následovaly porážky s Evertonem a Wolverhamptonem, tedy s týmy, které se pohybují ve stejných vodách. Iraola má polehčující okolnosti, jelikož například jeho asistent stále čeká na pracovní povolení a u týmu ještě vůbec není, zatímco na začátku sezony se musel potýkat s velkou vlnou zranění.

Do Anglie přicházel s velkou pompou jako jeden z progresivních španělských trenérů. Díky výhře nad Burnley se pro teď zachránil, ale na jeho nejisté pozici to nic nemění.

Foto: AFC Bournemouth

Paul Heckingbottom (Sheffield United) – 2

Jednoznačně nejhorším týmem měl být v této sezoně Luton. Nicméně tato role padla na dalšího nováčka, a sice Sheffield.

Za Sheffield, který se krčí na chvostu tabulky, zatím nikdo nevstřelil více než dva góly. Dosud nevyhrál a získal pouze jediný bod. Proti Manchesteru United byl Heckingbottom nucen kvůli velké marodce v obraně nastoupit ve čtyřech, nikoliv v obvyklých pěti. Dlouho to vypadalo na bod, nicméně stejně přišla prohra.

K tomu domácí ostuda 0:8 od Newcastlu nebo sobotních 0:5 od Arsenalu. 29 inkasovaných branek v deseti zápasech je hrozivé číslo.

Ztráty Ilimana Ndiayeho a Sandeho Bergeho jsou obrovsky citeln. Stejně jako fakt, že v létě nepřišla pořádná posila. Vzhledem k tomu, že Chris Wilder, kultovní postava klubu, je bez práce, sázkové kanceláře si dávají dvě a dvě dohromady pro možný návrat muže, který United dovedl na deváté místo v tabulce. Než ho vystřídal právě Heckingbottom.

Foto: Sheffield United FC

Erik ten Hag (Manchester United) – 11

Začátek sezony byl pro nizozemského trenéra velmi náročný, v devíti ligových zápasech čtyřikrát prohrál a ve třech zápasech v Evropě dvakrát prohrál - výsledky však vypovídají jen o části příběhu.

Zranění a kontroverze nahlodávají celý tým; Antony, Jadon Sancho, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Rasmus Hojlund nebo Casemiro z různých důvodů nejsou nebo nebyli dlouho k dispozici.

Fanoušci nevolají po Ten Hagově hlavě. Tedy někteří. Těm zbylým došla trpělivost a chtějí změnu. Styl hry je totiž těžkopádný, bez nápadu a energie. Vše může být jinak poté, co čtvrtinu klubu koupí podnikatel Jim Ratcliffe, jenž má převzít i rozhodovací procesy sportovní stránky.

Foto: Manchester United FC