eFotbal

Kvarteto největších adeptů na post trenéra u Tottenhamu. Kdo má vyvézt Kohouty z krize?

Kvarteto největších adeptů na post trenéra u Tottenhamu.  Kdo má vyvézt Kohouty z krize?
Kvarteto největších adeptů na post trenéra u Tottenhamu. Kdo má vyvézt Kohouty z krize?Flashscore
Antonio Conte byl vyhozen na konci března tohoto roku. Od té doby nemá Tottenham stabilního hlavního kouče. Italský stratég měl být na konci sezóny tak jako tak bez smlouvy, přesto se Spurs rozhodli jeho pobyt zkrátit. Jeho asistent Cristian Stellini po něm převzal otěže, ale po potupě 1:6 od Newcastlu byl odejit i on. Bývalý hráč Ryan Mason se pak ujal dočasně funkce, ale do nové sezóny by Kohouti vyrukovali s novým stratégem. Podívejme se na kvarteto adeptů, které list The Sun pasuje do této role.
Reklama
Reklama
4) Luis Enrique

Španělský kouč se ocitl bez práce poté, co nedokázal dovést výběr své země na světovém šampionátu v Kataru ve vyřazovací fázi přes Maroko. Dříve působil na Camp Nou , kde vyhrál dva tituly v La Lize, připsal si tři triumfy v poháru Copa del Rey a ovládl také jeden ročník Ligy mistrů. Enrique by mohl vrátit londýnskému klubu hravost a atraktivitu pro fanouška. Problém by mohlo být vábení ze strany Neapole, která taktéž zvažuje jeho angažování.

Foto: Selección Española de Fútbol

3) Julian Nagelsmann

Veřejností je vnímán jako mladý a hladový trenér. V pouhých pětatřiceti letech má tento německý stratég bohaté zkušenosti, které posbíral v Hoffenheimu a Bayernu Mnichov. V Allianz Aréně ale skončil poněkud překvapivě, proto může cítit proti bavorskému gigantovi jistou zášť. Štace v Tottenhamu by pro něj mohla být zajímavou výzvou, navíc možností poslat vzkaz svému bývalému chlebodárci, že jeho odvolání nebylo dobrým tahem.

Foto: FC Bayern Mnichov

2) Ange Postecoglou

Tohle jméno řecko-australského původu by mohlo rozdělit fanoušky Spurs na dva tábory. Postecoglou nemá věhlas jako dva výše zmínění konkurenti, zato má celkem solidní výsledky. Trenérské profesi se věnuje od roku 1996, dařilo se mu u australského národního výběru, dobrý dojem zanechal během své anabáze v Japonsku a nyní předvádí zajímavé výsledky se skotským Celtikem.

Foto: Celtic FC

1) Graham Potter

Reputace Grahama Pottera byla na historickém maximu, když ho najala Chelsea, aby nahradil Thomase Tuchela. Brighton hrál pod jeho taktovkou skvěle, ale na Stamford Bridge nedokázal zkrotit enklávu hvězd a probudit v nich týmového ducha. Nakonec byl odvolán a čeká na další příležitost, která by mohla přijít z dalšího londýnského klubu. Tottenham je trochu jinačí adresou, která by mu mohla sedět, ale i tak bude opět pod tíhou očekávání a dlouhou dobu hájení u vedení čekat nemůže.

Foto: Chelsea FC