eFotbal

Kvarteto zvěstí, které na přestupovém trhu kolují ve spojitosti s Dortmundem

Kvarteto zvěstí, které na přestupovém trhu kolují ve spojitosti s Dortmundem
Kvarteto zvěstí, které na přestupovém trhu kolují ve spojitosti s DortmundemFlashscore
Borussia Dortmund patří dlouhodobě k nejlepším výchovným institutům talentovaných mladíků, kteří jsou poté za nemalé částky prodávány na nejprestižnější evropské adresy. V Signal Iduna Parku ale musí řešit nejen zpeněžení svých hvězdiček, ale i příchody nových tváří, aby se tenhle rozjetý vlak náhle nezastavil. Podívejme se na kvarteto zvěstí, které na přestupovém trhu kolují ve spojitosti s Dortmundem.
Reklama
Reklama
4) Nová smlouva pro Brandta

Prodeje jsou pro Dortmund většinou velmi výhodné, ale není nutné je realizovat při prvních nabídkách. Vestfálský klub se v poslední době naučil zvažovat i ideální načasování a mnohdy se snaží své talenty přesvědčit o tom, že ještě nepřišla ta pravá chvíle. Podle listu Bild by mohl podobný scénář nastat také v případě Juliana Brandta. Německému záložníkovi je sice již šestadvacet let, což mu ale neubírá na atraktivitě, což dokládají dotazy z Anglie na jeho dostupnost.

Foto: Borussia Dortmund

3) Kobel je obletován Chelsea a Man. United

Pětadvacetiletý švýcarský gólman Gregor Kobel poutá v barvách Borussie pozornost a ještě o něco více pod drobnohledem byl v dvojzápase Ligy mistrů proti londýnské Chelsea. Tu svými výkony upoutal natolik, že dokonce zvažuje jeho letní angažování. Není však jediným ostrovním dravcem. Podle německé televize Sport1 monitoruje jeho schopnosti také Manchester United, který v něm vidí náhradu za Davida de Geu.

Foto: Borussia Dortmund

2) Horké zboží Mainzu blízko přestupu

Dortmund je pro svou přestupovou politiku atraktivní destinací pro mladé talenty, proto není žádným překvapením, že by mohl ulovit další schopnou štiku. Na mysli máme aktuálně čtyřiadvacetiletého záložníka Antona Stacha, který by mohl v létě opustit kabinu Mainzu za zhruba 15 milionů eur. O jeho služby se má ucházet i Leverkusen, který se však v tabulce Bundesligy nachází daleko za Borussií, proto je patrné, kdo má mít v tomto závodě navrch. Podle německé stanice Sky se máme dozvědět výsledek hned zkraje přestupového okna.

Foto: 1. FSV Mainz 05

1) Sága Bellingham nabídne řešení během repre pauzy

Prakticky celé jaro nás den co den zásobují nové zprávy o tom, jaká budoucnost čeká anglického reprezentanta Jude Bellinghama. Devatenáctiletý talent je spojován s Liverpoolem, Manchesterem City či Realem Madrid, ale Dortmund stále věří, že jej může udržet. Rozhodnutí by mělo padnout během nadcházející reprezentační přestávky, kdy by se měl anglický záložník vyjádřit, zda chce setrvat v BVB.

Foto: Borussia Dortmund