eFotbal

Kvintet šokujících převodů, které nabídlo letošní lednové přestupové okno

Kvintet šokujících převodů, které nabídlo letošní lednové přestupové okno
Kvintet šokujících převodů, které nabídlo letošní lednové přestupové oknoFlashscore
Lednové přestupové okno je za námi, a pokud se za uplynulými týdny ohlédneme, můžeme spatřit hned celou řadu překvapivých převodů. Některá jména jsou obklopena spekulacemi a jejich změna klubové příslušnosti není zase až takovým překvapením, ale sem tam se objeví i nečekaná balení kufru a přemístění na adresy, které by mnozí ani nečekali. Podívejme se na kvintet největších šoků zimního okna.
Reklama
Reklama
5) David Neres (Šachtar Doněck)

Je snadné zapomenout, jak dožitou roli hrál David Neres v týmu Ajaxu pod vedením kouče Erika ten Haga, který se v roce 2019 dostal do semifinále Ligy mistrů. V letech 2017 až 2019 si brazilský legionář připsal v Eredivisii 22 branek a 19 asistencí.

Zatímco jeho spoluhráči odešly na slavné značky, Neres v nizozemské metropoli zůstal, ačkoliv se o něj zajímalo několik klubů z Premier League. V lednu tohoto roku pak překvapil odchodem do Šachtaru Doněck za zhruba 15 milionů eur.

4) Ricardo Pepi (Augsburg)

Devatenáctiletý mladík je vnímán jako další člen zlaté generace z USA, který má před sebou velkou budoucnost. V barvách FC Dallas v minulé sezóně vykázal 13 tref a získal ocenění pro nejlepšího mladého hráče MLS.

Jeho schopnosti údajně monitorovali velikáni Manchester City a Liverpool, přesto se Ricardo Pepi rozhodl pro Bundesligu, kde se překvapivě upsal Augsburgu za klubový rekord 18 milionů eur. Aktuálně šestnáctý celek německé nejvyšší soutěže si od něj slibuje, že mu pomůže v boji o setrvání mezi elitou.

3) Ferran Torres (Barcelona)

Hospodaření katalánského obra je možné v posledních měsících označit jako pohromu. Na začátku této sezóny si asi nikdo nedokázal představit, že by Barcelona v lednu zaplatila 55 milionů za hráče, když je v hlubokém mínusu, přesto se tak stalo v případě Ferrana Torrese.

Příchodu Torrese pomohlo hned několik faktorů. Za prvé klub získal masivní půjčku ve výši 595 milionů eur od Goldman Sachs, uvolnilo se místo po Agüerovi a někteří hráči přistoupili na snížení platu, jenom aby se dočkali nových smluv, viz například Samuel Umtiti.

2) Nani (Benátky)

Nováček Serie A měl vzrušující lednové přestupové období, ve kterém se pokusil posílit kabinu natolik, aby se v italské nejvyšší soutěži během jara dokázal udržet. Poutavé bylo už angažování Michaëla Cuisance z Bayernu Mnichov za pouhé 4 miliony eur.

Francouzský mladík však nepočítal, že se v týmu postaví vedle portugalské legendy Naniho. Pětatřicetiletý veterán přišel zdarma po třech letech v Orlando City s vizitkou tváře, která by do týmu měla přinést zkušenosti a sílu. Vydělat na tom mohou nejen Benátky, ale také samotný hráč, který doufá v reprezentační pozvánku na MS 2022 v Kataru.

1) Christian Eriksen (Brentford)

Nelze asi ani slovy vyjádřit, jak pozoruhodné je vidět Christiana Eriksena zpět v akci. Dánský legionář si prožil těžké chvíle během loňského Eura, ale i potom. Zástava srdce a následná léčba si vyžádaly velkou porci času a mnozí se domnívali, že někdejší tvář Tottenhamu bude muset kopačky pověsit na hřebík.

Eriksen si musel hledat nového zaměstnavatele mimo Itálii a trénoval se svým rodným klubem BK Odense a poté také s Ajaxem Amsterdam. Brentford přispěchal s nečekanou nabídkou do konce této sezóny a dánský legionář neváhal. Pokud se mu bude na jaře dařit, mohl by se zrodit příběh, který jen tak nevymyslíte.

Zdroj: sportskeeda.com