eFotbal

Látal před Ostravou: Musíme se vyvarovat chyb, to je vlastně alfa a omega našich výsledků

Látal před Ostravou: Musíme se vyvarovat chyb, to je vlastně alfa a omega našich výsledků
Látal před Ostravou: Musíme se vyvarovat chyb, to je vlastně alfa a omega našich výsledkůFlashscore
Ostravský Baník se pokusí v neděli odpoledne potvrdit formu třetí výhrou za sebou. Tentokrát zavítá na stadion dvanáctého Jablonce, který v úterý vypadl v MOL Cupu s Plzní. Severočechům se výsledkově nedaří ani v lize a potřebují získat důležité body, aby se vyhnuli skupině bojující o setrvání mezi prvoligovou elitou.
Reklama
Reklama

Nedělní utkání naplánované na třetí hodinu odpolední bude řídit sudí Berka, kterému na čarách pomohou Vlček se Slavíčkem, u videa bude Adámková. Jablonec prohrál jediný z posledních 6 vzájemných ligových zápasů a s Ostravou v nejvyšší soutěži 4x po sobě bodoval. Domácí musí rychle zapomenout na úterní pohárovou prohru 0:3 s Plzní.

„Přijede velice těžký soupeř, který několik zápasů venku neprohrál. Baník dobře brání a má vynikající brejky. Musíme se vyvarovat chyb, které jsme naflákali na Bohemce i v poháru s Plzní. To je vlastně alfa a omega našich výsledků. Když tohle omezíme a nebudeme se dopouštět triviálních chyb, můžeme uhrát dobrý výsledek. Je to o poctivosti na hřišti,“ nechal se slyšet kouč Jablonce Radoslav Látal, který v minulosti působil v Ostravě jako hráč i trenér.

SPECIÁLNÍ MOTIVACE PRO SLAVII. POKUD ZÍSKÁ V TÉTO SEZONĚ MISTROVSKÝ TITUL, ŠÉFA PŘEDSTAVENSTVA ČEKÁ NEVÍDANÁ VĚC

Ostrava v minulém kole dokázala prolomit domácí prokletí a v tabulce ji aktuálně náleží čtvrté místo. Venku se Baníku daří mnohem více, získal tam 22 z celkových 40 bodů v sezóně. Trenér Pavel Hapal však v kabině krotí euforii a hráče nabádá, aby ve zbytku základní části ligy posbírali ještě co nejvíce bodů.

„Konečně jsme vyhráli doma a to samozřejmě ještě více prospělo atmosféře v týmu. Ale musíme vidět i negativa, která se v utkání objevila. Měli jsme dost okýnek vzadu a soupeř si vypracoval dost šancí. V Jablonci to bude zase o něčem jiném. Hrozně dlouho jsme tam nevyhráli a opravdu bychom to rádi prolomili. Soupeř má svoji kvalitu, byť také řeší nějaké zdravotní problémy. Na to se ale nechceme ohlížet a jedeme se tam prosadit svou vlastní hrou, která nám přinesla efekt a bodové zisky v posledních venkovních zápasech,“ uvedl trenér Baníku.

Předpokládané sestavy:

Jablonec: Hanuš - F. Souček, Tekijaški, D. Souček - Štěpánek, Kratochvíl, Martinec, Čanturišvili - Kanakimana, Hollý - Chramosta.

Ostrava: Letáček - Blažek, Frydrych, Lischka - Rusnák, Rigo, Boula, Ewerton, Buchta - Tanko, Klíma.

Foto: FC Baník Ostrava