eFotbal

Legendárnímu Ronaldovi troufalost nevyprchala. Sám sebe pasuje mezi nejlepších osm hráčů historie

Legendárnímu Ronaldovi troufalost nevyprchala. Sám sebe pasuje mezi nejlepších osm hráčů historie
Legendárnímu Ronaldovi troufalost nevyprchala. Sám sebe pasuje mezi nejlepších osm hráčů historieFlashscore
Ronaldo Luis Nazario ukončil hráčskou kariéru před jedenácti lety a bezpochyby patří mezi nejlepší fotbalisty, kteří se kdy po zelených pažitech pohybovali. A ví to i samotný Ronaldo, který se zařadil mezi vlastní výběr osmi nejlepších hráčů na světě.
Reklama
Reklama

Seskládat osm nejlepších fotbalistů v historii profesionálního fotbalu není rozhodně lehké. Kdo jiný by ale neměl mít jasno jako Ronaldo. Fenomén devadesátých let a milénia je stále velmi obletovanou hvězdou a v Brazílii má své společenské postavení.

Nedávno se ho list The Guardian ptal na to, koho považuje za nejlepšího v historii. Odpověď leckoho překvapí. ,,Myslím, že existuje velmi, velmi specifická skupina, kde máte Diega (Maradonu pozn. red.), Messiho, Cruyffa, Beckenbauera, Pelého, Van Bastena a Ronaldinha," řekl na dotaz The Guardianu. ,,Zahrnul bych i sebe," dodala bývalá hvězda Realu Madrid nebo Interu Milán.

Ronaldo ukončil kariéru v roce 2011 jakožto hráč Corinthians. Své profesionální fotbalové začátky ale započal v Cruzeiru, odkud zamířil v roce 1994 do Evropy. 

Kepa opět jedničkou Chelsea! Už není na odchodu