eFotbal

Leicester si odvezl ze Staamford Bridge cenný bod, Everton přetlačil Crystal Palace

Leicester si odvezl ze Staamford Bridge cenný bod, Everton přetlačil Crystal Palace
Leicester si odvezl ze Staamford Bridge cenný bod, Everton přetlačil Crystal PalaceFlashscore
Everton zdolal v dohrávce anglické ligy Crystal Palace po obratu 3:2 a kolo před koncem sezony si zajistil záchranu v Premier League. Až v posledním zápase bude odvracet hrozbu sestupu Burnley, které uhrálo remízu 1:1 na hřišti Aston Villy. Třetí místo v tabulce si pojistila Chelsea rovněž díky remíze 1:1 s Leicesterem.
Reklama
Reklama

Evertonu se podařilo otočit nepříznivě vyvíjející se utkání a po přestávce se postaral o fantastický obrat, díky kterému si zajistil definitivní záchranu v soutěži. Rozhodující trefu zaznamenal pět minut před koncem svou teprve pátou brankou v ročníku kanonýr Dominic Calvert-Lewin.

V posledním kole hraném 22. května Toffees jedou do Londýna, kde sehrají duel s Arsenalem. Ve stejný čas Eagles přivítají Manchester United.

Aston Villa doma v dohrávce 18. kola Premier League nedokázala využít své převahy a s Burnley pouze remizovala 1:1. Skóre zápasu překvapivě otevřeli hosté, když se v poslední minutě první půle trefil Ashley Barnes, už tři minuty po přestávce však bylo díky gólu Emiliana Buendíi vyrovnáno. Clarets nerozhodný stav ubránili, a stále tak živí naději na setrvání mezi anglickou elitou. Momentálně je od sestupu dělí pouze lepší skóre. 

Blues v dohrávce 27. kola anglické Premier League doma nevyzráli na svého soupeře z Leicesteru, když dosáhli pouze na remízu 1:1. O úvodní branku se v šesté minutě postaral rozjetý James Maddison, který si tak připsal již 14. trefu z oblasti mimo pokutové území od svého debutu v roce 2018. Na jeho úspěch ale stihl ještě v první půli zareagovat Marcos Alonso. Na výherní branku už domácí nedosáhli i díky vynikajícímu výkonu Dána Kaspera Schmeichela.

Anglická fotbalová liga:

Everon - Crystal Palace 3:2 (0:2)

Branky:  54. Keane, 75. Richarlison. 85. Calvert-Lewin - 21. Mateta,  36. Ayew

Aston Villa - Burnley 1:1 (0:1)

Branky: 48. Buendia - 45. Barnes (penalta)

ČK. 91. Lowton

Chelsea - Leicester City 1:1  (1:1)

Branky: 34. Alonso - 6. Maddison

Zdroj: Livesport.cz