eFotbal

Lerch v Turecku dvakrát sledoval Baník a věří, že je k poražení: Jeho systém a styl hry je pořád stejný

Lerch v Turecku dvakrát sledoval Baník a věří, že je k poražení: Jeho systém a styl hry je pořád stejný
Lerch v Turecku dvakrát sledoval Baník a věří, že je k poražení: Jeho systém a styl hry je pořád stejnýFlashscore
Poslední tým FORTUNA:LIGY z jihočeského Střeleckého ostrova má za sebou deset dní na pobřeží Středozemního moře. Hlavní trenér Dynama Jiří Lerch mohl být se soustředěním v turecké Antalyi spokojen i z toho důvodu, že jeho mužstvo v konfrontaci se třemi prvoligovými evropskými soupeři ani jednou nepropadlo.
Reklama
Reklama

Úplně bez komplikací se však herní kemp neobešel. Kapitán Lukáš Havel nebyl schopen kvůli zranění nastoupit ani do jednoho zápasů a se zdravím bojovali i Jiří Skalák s Martinem Práškem.

"Lukáš už se zraněním laboruje od začátku přípravy, pořád ho to bolí. Do zápasu s Ostravou s ním asi ještě počítat nemůžeme. Zranění Práška a Skaláka tady ze soustředění by měla být jen drobnější a snad nám nebudou dlouho chybět. Dlouhodoběji nám chybí Zajíc a Dejanović, který je po operaci," připomněl spolupracovník Jiřího Kladrubského na webu dynamocb.cz.

V prvním týmu by se mělo pro jarní část české nejvyšší soutěže udržet i několik hráčů z B-týmu a devatenáctky. Podle něj si to zaslouží, protože svou příležitost chytili za pačesy...

"Napevno počítáme se třemi hráči, kteří jsou s námi už od začátku přípravy, což jsou Martin Prášek, Tomáš Hák a Petr Zíka. S Jirkou Kladrubským jsme se dohodli, že s námi ale minimálně ještě první týden včetně zápasu s Baníkem zůstanou všichni mladí hráči, kteří s námi byli na soustředění. Byli jsme s nimi maximálně spokojení, co se nasazení i taktických pokynů a herní disciplíny týče. Popasovali se s tím dobře," chválil dravé mladíky.

Letošní výsledky Dynama:

2:2 s Vysočinou Jihlava6:3 s Amstettenem1:0 s Koronou Kielce2:0 s Buducnosti Podgorica1:1 s Kolosem Kovalivka

Současná atmosféra v kabině je dobrá a za cílem udržet elitní status i pro ročník 2024/2025 půjde celý tým až do posledního muže.

"Je vidět, že kluci jsou odhodlaní, chtějí se o to poprat. Věřím, že nějaké problémy, které teď kolem nás jsou, se brzy vyřeší a budeme se moci soustředit už jenom na fotbal," dodal dvaapadesátiletý odborník, jenž strávil většinu profesionální hráčské kariéry ve Slavii.

První ostré jarní utkání s Baníkem Ostrava, který na turecké půdě také neokusil hořkost porážky, už je velmi blízko. Na jihu země se bude hrát o body do tabulky už za necelý týden.

"Pohybovali se tady v Turecku blízko nás, dvakrát jsem se na jejich utkání byl podívat. Budeme ještě v týdnu dělat pořádnou přípravu, aby kluci měli všechny potřebné informace. Věřím ale, že jsou k poražení. Jejich systém a styl hry je pořád stejný, navíc tady v přípravných zápasech také hodně míchali sestavou. Nějakou představu o základní jedenáctce ale máme," navnadil jihočeské fanoušky Lerch.

Holoubek si vybral na Julisce Kozla. Syn libereckého trenéra by ale měl přijít do Boleslavi až v létě