eFotbal

Leverkusen přejel Herthu, Schick přispěl asistencí, Union opět nezvítězil, Schalke po dlouhé době vyhrálo venku a není poslední

Leverkusen přejel Herthu, Schick přispěl asistencí, Union opět nezvítězil, Schalke po dlouhé době vyhrálo venku a není poslední
Leverkusen přejel Herthu, Schick přispěl asistencí, Union opět nezvítězil, Schalke po dlouhé době vyhrálo venku a není posledníFlashscore
Union Berlín uhrál v 23. kole německé fotbalové ligy doma s Kolínem nad Rýnem bezbrankovou remízu a na vedoucí Dortmund ztrácí už pět bodů. Schalke zvítězilo v Bochumi 2:0, pošesté v řadě bodovalo a poprvé od 10. ligového kola se odpoutalo ode dna tabulky. Český reprezentant Alex Král odehrál za vítěze celé utkání.
Reklama
Reklama

O první venkovní výhře Schalke v nejvyšší soutěži od listopadu 2019 a po 38 zápasech rozhodl v prvním poločase kuriózní vlastní gól brankáře Riemanna. Ten se marně natahoval po míči mířícím do branky, který nezastavil ani jeden ze dvou obránců u brankové čáry, a Riemann ho nechtěně posunul za ni. Jedenáct minut před koncem zpečetil zisk tří bodů Bülter. Schalke, které vede bývalý kouč Bochumi Thomas Reis, na jaře ještě neprohrálo.

Na poslední místo tabulky klesla právě Bochum, která prohrála počtvrté v řadě. Oba týmy mají shodně 19 bodů, stejně jako šestnáctý Hoffenheim a patnáctý Stuttgart.

Gól Leandra Barreira z prvního poločasu stačil Mohuči k tomu, aby porazila doma Hoffenheim 1:0 a americkému trenérovi Pellegrinu Matarazzovi uštědřila čtvrtou porážku ve čtvrtém utkání od jeho nástupu. Pavel Kadeřábek odehrál za hosty plnou porci minut.

Augsburg zdolal Werder Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance 2:1 a vyhrál i čtvrté domácí utkání v tomto roce.

Fotbalisté Leverkusenu se střídajícím Patrikem Schickem porazili v německé lize doma 4:1 Herthu Berlín. Český útočník nastoupil na hřiště v 69. minutě, jeho spoluhráč Adam Hložek zůstal celý zápas na lavičce náhradníků.

Leverkusen vedl už v 21. minutě o dvě branky, trefili se Azmún a Frimpong. Po změně stran přidal osmý zásah v ligové sezoně nejlepší střelec Bayeru Diaby, o chvíli později pouze snížil z penalty Lukebakio. Krátce po příchodu do hry prostrčil Schick na polovině míč na Adliho, jenž po sólu uzavřel skóre.

Bayer doma uspěl po dvou porážkách a v tabulce se posunul na deváté místo. Hertha prohrála venku posedmé v řadě a je čtrnáctá.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Augsburg - Brémy 2:1 

Branky: 5. Beljo, 47. Maier - 16. Stage)

Bochum - Schalke 0:2

Branky: 45. vlastní Riemann, 79. Bülter

Mohuč - Hoffenheim 1:0

Branka: 33. Barreiro

Mönchengladbach - Freiburg 0:0

Union Berlín - Kolín nad Rýnem 0:0

Stuttgart - Bayern Mnichov 1:2

Branky: 88. Perea - 39. De Ligt, 62. Choupo-Moting

Leverkusen - Hertha Berlín 4:1 Branky: 12. Azmún, 21. Frimpong, 61. Diaby, 73. Adli - 67. Lukebakio z pen.

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2 Branky: 10. Marmúš, 43. Gerhardt - 22. Kolo Muani, 26. Ndicka