eFotbal

Levonohá esa v záloze: Které tváře mohou tuto sezónu označovat za vydařenou?

Levonohá esa v záloze: Které tváře mohou tuto sezónu označovat za vydařenou?
Levonohá esa v záloze: Které tváře mohou tuto sezónu označovat za vydařenou?Flashscore
Levonozí hráči jsou ve fotbale svým způsobem vzácností, proto nabízí svým trenérům jedinečnou možnost svého nasazení, neboť velmi často svými kličkami a střelami umí zaskočit soupeře. Umět využít tuto vlastnost pomohla ke slávě již celé řadě jmen v minulosti jako třeba Messimu či Maradonovi, ale můžeme je registrovat i dnes. Podívejme se na pět z nich, kterým se letos daří a jsou pro své týmy velkým přínosem.
Reklama
Reklama
5) Bernardo Silva (Manchester City)

Možná v této sezóně nezáří jako v minulých letech, přesto nadále podává úžasné výkony, které Manchester City přibližují k zisku cenných trofejí. Jen málo tvůrců se může pochlubit čísly jako on. Portugalský reprezentant může hrát na více postech, nejčastěji je využíván ve středu zálohy či v přední linii. Co mu chybí v rychlosti, dohání svou inteligencí a schopností pokrýt míč.

Foto: Manchester City FC

4) Adrien Rabiot (Juventus)

Od chvíle, kdy se vrátil v roce 2021 ke kormidlu Juventusu Massimiliano Allegri, patří tento francouzský legionář mezi jeho oblíbence. Není se čemu divit, protože tato důvěra se letos rozhodně vyplácí. Adrien Rabiot patří k nejlepším akvizicím Bianconeri a podílí se na důležitých brankách. Smlouva má platnost pouze do léta, ale kouč Staré dámy se nikterak netají tím, že by měl toto jméno k dispozici i v další sezóně.

Foto: Juventus Turín FC

3) Phil Foden (Manchester City)

Jeho největší předností je být platným kdekoliv, kam jej trenér postaví. A Pep Guardiola si to na Etihad Stadium moc dobře uvědomuje, proto Foden patří k jeho efektivním zbraním. Díky skvělé technice a kontrole míče je téměř nezastavitelný. Citizens mají kádr plný hvězd, proto měl Foden v průběhu sezóny občas problém se dostat do základní sestavy, ale i tak patří k tomu nejlepšímu, co klub sídlící v Manchesteru ve své kabině má.

Foto: Manchester City FC

2) Martin Odegaard (Arsenal)

Kapitán Arsenalu se výraznou měrou podepsal pod to, proč londýnský klub po letech pomýšlí po zisku mistrovského titulu. V závěru sezóny to bude mít nesmírně těžké, neboť v řeči bodů je blíže Manchester City s několika zápasy k dobru, ale norský záložník může Gunners pomoci k povinným výhrám. Ve středu pole diktuje tempo hry, je dirigentem a mozkem, který funguje. Ve čtyřiceti zápasech napříč všemi soutěžemi posbíral už dvanáct gólů a přidal osm asistencí.

Foto: Arsenal FC

1) Paulo Dybala (AS Řím)

Všestranný záložník s neuvěřitelnými technickými schopnostmi a čichem na góly. V Juventusu pohasínal, ale svým přesunem do tábora Římanů de facto restartoval svou kariéru. Svou hrou často připomíná krajana Lionela Messiho a pro AS je v této sezóně nenahraditelný. Umí šance připravovat, ale i sám proměňovat. Od svého letního příchodu naskočil již do 34 zápasů, ve kterých posbíral šestnáct branek a osm asistencí. Italský klub to bude mít složité, aby jej ve svých řadách udržel i pro příští sezónu.

Foto: AS Řím