eFotbal

Liga mistrů klepe na dveře. Která jména by se mohla ucházet o korunku pro hráče tohoto ročníku?

Liga mistrů klepe na dveře. Která jména by se mohla ucházet o korunku pro hráče tohoto ročníku?
Liga mistrů klepe na dveře. Která jména by se mohla ucházet o korunku pro hráče tohoto ročníku?Flashscore
Prestižní Liga mistrů není jen o ušatém poháru pro klub, který daný ročník ovládne. Hodnotí se individuální kvality, jako třeba cena Player of the Season, která každoročně náleží hráči, který v elitní evropské soutěži předvedl nejlepší výkon. Uděluje se za výjimečné dovednosti a přičinění k týmovému úspěchu. Historie nabídla již celou řadu známých jmen, které se tohoto uznání dočkali. Naposledy se tak dostalo portugalskému záložníkovi Rodrimu za jeho mimořádné schopnosti, kterými pomohl Manchesteru City k premiérovému triumfu v této soutěži. Další ročník startuje již v úterý 19. září svou skupinovou fází. Podívejme se na pět kandidátů na toto ocenění podle webu Sportskeeda, kteří by se o něj mohli ucházet v této sezóně.
Reklama
Reklama
5) Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

PSG se opět pokusí zhmotnit svůj sen v podobě triumfu v Lize mistrů. Již skupinu má však poměrně náročnou a poměřit síly bude muset s AC Milán, Newcastlem United a Borusií Dortmund. Pařížané budou spoléhat na střelecký apetit francouzské hvězdy Kyliana Mbappého, ale panuje také možnost, že jej budou moci využít jen ve skupinové fázi.

Jeho touha odejít by mohla PSG donutit jej prodat již v zimním přestupovém okně. Mbappé je svou inteligencí a technickými dovednostmi jasným lídrem v ofenzivě a svými góly by mohl nasměrovat šampiona Ligue 1 k postupu.

Foto: Paris Saint-Germain FC

4) Harry Kane (Bayern Mnichov)

Bavorský gigant by se také letos nebránil úspěchu v prestižní milionářské soutěži. Družina kouče Thomase Tuchela nalezla konečně efektivního střelce, když do kádru zamířil anglický reprezentační kapitán Harry Kane.

Jeho přítomnost se zdá být dobrou volbou a rázem bylo zapomenuto na prázdnotu, která nastala před rokem po odchodu Roberta Lewandowského. Kane už má na svém kontě čtyři trefy v Bundeslize a prosadit by se měl také v Lize mistrů. Třeba právě on bude rozdílovým faktorem, který Bayern požene za úspěchem.

Foto: FC Bayern Mnichov

3) Vinícius Junior (Real Madrid)

Jeho přínos pro Bílý balet je neoddiskutovatelný. Velkou zásluhu měl už na triumfu v Lize mistrů v ročníku 2021/22, ve kterém rozhodl i samotné finále proti Liverpoolu. Brazilskému talismanu se dařilo i v minulé sezóně. V prestižní evropské klubové soutěži odehrál 12 zápasů, ve kterých vstřelil 7 branek a přidal 5 asistencí.

Jeho spolupráce s Benzemou byla skvělá, ale francouzský útočník už je pryč, proto bude zajímavé sledovat, jak si bude rozumět i s dalšími spoluhráči. Vinícius Junior má skvělé technické dovednosti a jeho tah směrem do vápna vzbuzují obdiv.

Foto: Real Madrid CF

2) Jude Bellingham (Real Madrid)

Nejrychlejší způsob, jak dostat ze zad tlak vysoké cenovky, je začít makat, jakmile se objeví první ostrý start. Anglický mladík Jude Bellingham si toho byl asi velmi dobře vědom, což se odráží i v jeho výkonech za Bílý balet. Jeho přesun z Dortmundu byl nákladný a mnozí s napětím sledovali, jak si v LaLize povede.

Pět kol španělské nejvyšší soutěže je za námi a dvacetiletý záložník má na svém kontě již 5 gólů a 1 asistenci. Nyní přichází na řadu také Liga mistrů, ve které se Realu historicky daří. Pokud se bude v této soutěži dařit i Bellinghamovi, mohlo by to vést k zisku dalšího ušatého poháru.

Foto: Real Madrid CF

1) Erling Haaland (Manchester City)

Jeho gólový apetit nepřibrzdí snad žádná adresa. Už v barvách Salzburgu vzbuzoval pozornost, v Dortmundu pak potvrdil, že jej čeká hvězdná budoucnost. Přesun do Manchesteru City byl další kariérní výzvou, ale norský klenot se ji zhostil na výbornou.

Citizens svými góly dovedl k úspěchu nejen v Premier League, ale i v FA Cupu a Lize mistrů. Právě prestižní evropskou soutěž se podařil tomuto ostrovnímu celku vyhrát poprvé a Haaland na tom měl lví podíl. Pokud si formu udrží i pro tuto sezónu, je nutné opět s družinou Pepa Guardioly počítat.

Foto: Manchester City FC