eFotbal

Liga se blíží! Nejzajímavější transfery aktuálního přestupového období mimo top trojku

Liga se blíží! Nejzajímavější transfery aktuálního přestupového období mimo top trojku
Liga se blíží! Nejzajímavější transfery aktuálního přestupového období mimo top trojkuFlashscore
Start ligy se rychle blíží. Většina týmů už má posily hotové, případné příchody či odchody budou asi spíše kosmetického rázu. Neposilovala ale jen tradiční velká trojka. Zajímavá jména připlula i jinam. Která to jsou?
Reklama
Reklama
RIGINO CICILIA

Někteří fanoušci Slovácka to nesli těžce, jiní byli rádi, že konečně přišel někdo, kdo pomůže útoku.

Cicilia už na jižní Moravě působil. Byl typem útočníka, kterého trenér Martin Svědík potřeboval. Dokázal sklepnout míč, podržet, ale i vystřelit a dát gól. Tedy tohle vše poté, co ho muselo vedení s trenérem srovnat, jeho kázeň mimo hřiště nebyla dobrá.

To se projevilo i při odchodu. Slovácko s ním chtělo prodloužit smlouvu, on ale beze slov zmizel. Měl být na testech v Plzni, pak se upsal druholigovému Heraclesu v Nizozemsku.

Bez tří centimetrů dvoumetrový borec ale odehrál jen něco kolem 500 minut, dal šest branek a Almelo s ním rozvázalo smlouvu. Teď je Cicilia zpět, konkurenci mu dělá v podstatě jen Filip Vecheta. Jak to dopadne?

Foto: 1. FC Slovácko

LADISLAV KREJČÍ

Odchod ze Sparty byl tutovka. Zatímco při svém prvním působení ve Spartě se zapsal do srdcí fanoušků a vykopal si angažmá v Serii A, při tom druhém si svou pověst spíše pokazil.

Po svém návratu z Boloni v sezoně 2020/21 sice dal tři góly a přidal pět nahrávek, herně to ale zdaleka nebylo ono. Loni už byl v akci jen patnáctkrát a v tomto ročníku ještě nehrál. Velkým důvodem byly zdravotní patálie, obzvlášť předloni v létě a na podzim se potýkal s následky plicní embolie.

Už minulé léto bylo jasné, že je jeho působení ve Spartě u konce. V létě se to stalo definitivní, po konci smlouvy odešel do Hradce Králové. Lákala ho nejen nová aréna, ale také blízkost k Praze či velké ambice tohoto týmu. Společně s Václavem Pilařem by na křídlech chtěli dát vzpomenout na staré časy.

Foto: FC Hradec Králové

MATĚJ PULKRAB

Krok do zahraničí? Krok vedle. Pulkrab odešel ze Sparty do druholigového německého Sandhausenu, ale nedal ani gól. Nebyl spokojený ani on, ani klub.

A tak přišla změna. Na testy šel do Mladé Boleslavi, kde se ujal a podepsal smlouvu na dva roky.

Pro Boleslav jde o bezrizikový přestup. Přišel zdarma a může jen uspět. A jak ukázal, v české lize je toho schopný. Dařilo se mu v Bohemians i Liberci. Pokud ucítí důvěru trenéra a bude držet zdraví, bude velmi velkým přínosem.

Foto: FK Mladá Boleslav

ZDENĚK ONDRÁŠEK

Další velký návrat ze zahraničí. Ondrášek tam strávil téměř celou svou kairéru. Norsko, Spojené státy a k tomu třeba Polsko. 

V poslední době ale neřešil fotbal, ale spíše zranění. I proto v Polsku skončil. Chtěl mít klid a návrat do Českých Budějovic, které ho vychovaly, byl ideální volbou.

Je mu 34 let, ale se svými zkušenostmi by měl první ligu s přehledem zvládnout. Stejně jako Pulkrab, i Ondrášek podepsal na dva roky.

Na hrot útoku by měl být jasnou jedničkou. Tohle může být pro Dynamo velká trefa.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

MARTIN DOLEŽAL

I do třetice borec, co se ze sousední ligy vrací domů. 

V domácí lize se prosadil v Olomouci, pak zářil v Jablonci, kde si díky dobrým výkonům a produktivitě vybojoval i místo v reprezentaci.

Po dvou letech v polské nejvyšší soutěži se ale vrací. Dle svých slov byl rád, že to v Lubinu zkusil, ale od klubu mu bylo jasně řečeno, že se s ním nepočítá.

Úkol má jasný. V první lize má spoustu zápasů, je zkušený a u svého jména má 86 ligových branek v Česku. Góly plus zkušenosti, to by mělo Karviné, kde Doležal podepsal, pomoci k záchraně. Povede se to? 

Foto: MFK Karviná