eFotbal

Ligový semafor: Závěr derby jako z MMA, hradecké nadechnutí i rekordní Viktoria

Ligový semafor: Závěr derby jako z MMA, hradecké nadechnutí i rekordní Viktoria
Ligový semafor: Závěr derby jako z MMA, hradecké nadechnutí i rekordní ViktoriaFlashscore
Plzeňská Viktorka se opět ofenzivně odvázala a Miroslav Koubek může společně s týmem slavit rekordní sérii bez ztráty bodu. Vítězný návrat na lavičku Hradce Králové prožil Václav Kotal a jablonecký Radoslav Látal je krok od vyhazovu. Červenou ale dostává závěr pražského derby, který se změnil na poměrně divokou podívanou.
Reklama
Reklama
Červená – Nechutný závěr derby

Pražské derby a boj o první příčku v tabulce FORTUNA:LIGY nenabídl žádnou ofenzivní smršť, naopak k fotbalové kráse měl poměrně daleko. Blízko měl naopak k boji v UFC, tedy alespoň v posledních deseti minutách.

Tvrdě se hrálo již od první minuty, kdy největší agresivitou „hýřil“ hostující Victor Olatunji. Ten se po inkasované žluté kartě musel hlídat, což zvládl. Do 80. minuty udělil rozhodčí Ladislav Szikszay jen čtyři žluté karty, závěr duelu se ale proměnil v divokou a klidně můžeme říci i nechutnou podívanou.

Szikszay rozdal dalších sedm žlutých karet a do sprch po ostré šarvátce poslal oba kapitány, tedy Jana Bořila a Ladislava Krejčího. Na tribunu poté museli i Miroslav Baranek a Pavel Řehák, kteří se do sebe pustili u laviček.

„Co jsem slyšel, tak chtěl situaci uklidnit. O červené kartě jsem se dozvěděl až po utkání," komentoval Řehákovo počínání Jindřich Trpišovský. „Ve spoustě ohledech to nebyl hezký zápas. Zajímalo by mě, kolik čistého času se hrálo. K vidění bylo více faulů než přihrávek. Není to pěkný obrázek, když vezmu v potaz, že proti sobě hrály dva nejlepší české týmy," přidával v pozápasovém rozhovoru Brian Priske.

V pozápasovém interview pro O2TV Sport se k utkání vyjádřil i rozhodčí Ladislav Szikszay. „Pro začátek jsme chtěli nastavit volnější metr, pak jsme ale zjistili, že to nejde," uvedl arbitr, kterému podle mnohých expertů derby vůbec nevyšlo.

© SK Slavia Praha

Oranžová – Kotalův vítězný debut

I ve čtvrtém utkání za sebou vstřelili Votroci jediný gól. Zatímco ale v předchozích duelech vždy inkasovali minimálně o branku více a kouč Josef Weber si kvůli této nešťastné sérii musel balit kufry, neděle přinesla změnu.

Hradec v domácím prostředí proti Jablonci neinkasoval a Václav Kotal prožil vítězný návrat na lavičku Votroků po dlouhých dvanácti letech.

„Věděli jsme, že nálada po nepovedených zápasech nebude ideální. Přesvědčovali jsme je ale, že to v nich je a pokud budou plnit úkoly, budou úspěšní. Klukům musím poděkovat za to, že tři body zůstaly v Hradci,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Kotal.

Dodejme i jednu zajímavou statistiku. Hradec Králové porazil Jablonec v lize naposledy 20. srpna roku 2010! Jediným gólem o tom rozhodl Václav Pilař a na lavičce nestál nikdo jiný než Václav Kotal. 

© FC Hradec Králové

Zelená – Koubek s rekordem 

Plzeňské jsme ocenili již v minulém kole, nyní tak ale musíme učinit opět. Viktorka sice na domácí půdě překvapivě prohrávala, navíc přišla o gólmanskou jedničku Staňka. Následně se ale rozehrála k dalšímu skvělému výkonu.

Pardubicím nakonec nasázela šest branek a překonala svůj dosavadní rekord bez ztráty bodu. Třetí tým minulého ročníku FORTUNA:LIGY zvládl dvanácté soutěžní utkání v řadě a série z roku 2010 je zapomenuta. 

„Statistiky nesleduji, takže je to pro mě potěšitelné zjištění. Svědčí to o tom, že tým pracuje dobře a je na správné cestě," uvedl pro oficiální web kouč Plzně Miroslav Koubek.

Toho mimo jiné těšilo, že se vůbec poprvé v sezoně dokázali prosadit stopeři Sampson Dweh a Robin Hranáč. „Je dobře, že nám to jde po standardních situacích. Branky se nám rozložily mezi více hráčů, naše variabilita je v tomto ohledu obrovská," dodal Koubek s tím, že první letošní ligovou branku zaznamenali také Lukáš Kalvach a Erik Jirka.

© FC Viktoria Plzeň