eFotbal

Lipsko je tři dny po losu Evropské ligy ve čtvrtfinále, UEFA vyloučí Spartak Moskva

Lipsko je tři dny po losu Evropské ligy ve čtvrtfinále, UEFA vyloučí Spartak Moskva
Lipsko je tři dny po losu Evropské ligy ve čtvrtfinále, UEFA vyloučí Spartak MoskvaFlashscore
Další den, další kolo sankcí proti ruskému fotbalu. Zatímco FIFA odmítla vyloučit ruský fotbalový národní tým z baráže o MS v Kataru a na konci března tak hrozí blamáž, když s Rusy není ochoten nikdo hrát, s posledním zástupcem Ruska v evropských pohárech se UEFA nemazala.
Reklama
Reklama

Podle německého deníku Bild UEFA vyloučí bývalý tým Alexe Krále Spartak Moskva z osmifinále Evropské ligy. Tam Spartak nasazený v výhře v základní skupině, kde se dokázal dostat před Neapol a Leicester a páteční los mu jako soupeře přisoudil Red Bull Lipsko. "Nedokážu si představit, že by se mohly hrát zápasy s ruskou účastí. To se nemůže a nesmí stát. Jde tady o válku. Je třeba zaujmout jasné stanovisko," citovala agentura ČTK kandidáta na šéfa německého fotbalu Peter Peters.

"Jsme ve spojení se svazy a zcela důvěřujeme UEFA a jejímu rozhodnutí. Počítáme s tím, že zápasy budou zrušeny," reagoval zase pro Bild šéf Lipska Oliver Mintzlaff. Vyloučením Spartaku nicméně eliminace ruského fotbalu z Evropy nekončí. Anglické The Times zase přinesly zprávu, že vyloučena z Mistrovství Evropy, jež se v létě má odehrát v Anglii,  by měla být ženská fotbalová reprezentace Ruska a ve skupině s Nizozemkami, Švýcarkami a Švédkami  by je měla nahradit reprezentace Portugalska, přes kterou Rusky přešly v baráži.

jedinou frontou na které tak v této chvili Rusové “stále nezrušenou participaci” na globální scéně je tak březnová baráž o MS, ze které je zatím FIFA odmítla eliminovat. Respektive hodlá je nechat hrát bez hymny, vlajky a pod názvem “Ruská fotbalová reprezentace.”  A to i přes to, že jak Polsko, se kterým se mají Rusové utkat v semifinále baráže už ohlásili bojkot zápasu a utkat se s nimi nehodlají ani Švédi či Češi, kteří by s nimi hráli ve finále baráže.

zdroj: ČTK