eFotbal

Lipsko si zastřílelo proti Bochumi, Mönchengladbach přetlačil Stuttgart

Lipsko si zastřílelo proti Bochumi, Mönchengladbach přetlačil Stuttgart
Lipsko si zastřílelo proti Bochumi, Mönchengladbach přetlačil StuttgartFlashscore
Německé prvoligové týmy mají uprostřed tohoto týdne pohárové starosti. S DFB Pokalem už se stihl rozloučit Bayer Leverkusen. Do další fáze soutěže se naopak kvalifikovaly Brémy či Dortmund.
Reklama
Reklama

Essen doma hostil právě Leverkusen a dokázal jej porazit 2:1 v prodloužení, jedinou branku obstaral Leon Bailey. Za Bayer nastoupil v prvním poločase Patrik Schick, ani jemu se ale nepodařilo odvrátit ostudnou porážku s třetiligovým protějškem. Brémy doma s druholigovým Fürthem zvítězily 2:0, celé pohárové utkání odehráli oba čeští (ex)reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie. O branky se postarali Mohwald a Agu.

V domácím zápase proti Paderbornu si zavařila Borussia Dortmund. Ta už v 16. minutě vedla 2:0, zápas ale šel i přesto do prodloužení, hosté totiž srovnali v dramatickém závěru v osmé minutě nastavení z penalty. Dortmund i přes nejistotu žádné překvapení nepřipustil a Paderborn doma porazil 3:2 po prodloužení, vítěznou trefu obstaral v prodloužení norský kanonýr Erling Haaland.

Wolfsburg udolal Schlake díky jediné trefě utkání, kterou ve 40. minutě obstaral Weghorst. Mnohem lépe se dařilo Lipsku, které nemělo s Bochumí problém. Mezi střelce se zapsali Haidara, Sabitzer a dvakrát Poulsen. Stuttgart se dostal rychle do vedení po brance Wamangituky, ale těsně před koncem první půle srovnal stav Thuram. Po změně stran pak rozhodl Plea o výhře Mönchengladbachu.

DFB Pokal, osmifinále, prvoligové týmy:

Rot-Weiss Essen - Bayer Leverkusen 2:1 po prodl. (0:0, 0:0) Branky: 108. Kefkir, 117. Engelmann - 105. Bailey

Werder Brémy - Greuther Fürth 2:0 (1:0) Branky: 12. Mohwald, 73. Agu

Borussia Dortmund - Paderborn 3:2 po prodl. (2:0, 2:2) Branky: 6. Can, 16. Sancho, 96. Haaland - 79. Justvan, 90+8. Owusu (pen.)

RB Lipsko - Bochum 4:0 (2:0)Branky: 11. Haidara, 45. + 1 Sabitzer, 66. a 75. Poulsen

Wolfsburg - Schalke 1:0 (1:0)Branka: 40. Weghorst

Stuttgart - Mönchengladbach 1:2 (1:1)Branky: 2. Wamangituka - 45. + 1 Thuram, 50. Plea