eFotbal

Lipsko za posily utratilo během 14 let skoro 600 milionů eur, kdo drží prim?

Lipsko za posily utratilo během 14 let skoro 600 milionů eur, kdo drží prim?
Lipsko za posily utratilo během 14 let skoro 600 milionů eur, kdo drží prim?Flashscore
Bundesligové Lipsko nemá mezi německou elitou zdaleka takovou historii jako třeba Bayern Mnichov, přesto o sobě v posledních letech díky velkým investicím dává hodně vědět. A na výsledcích je to vidět. Do značné míry za to ovšem vděčí posilám, které do klubu v předchozích letech za nemalé peníze přišly. Od svého vzniku v roce 2009 už pokladník za nové tváře utratil takřka 600 milionů eur, přestože nešlo o žádné bombastické transfery za 80 milionů eur. Kteří hráči byli podle goal.com těmi nejdražšími?
Reklama
Reklama
David Raum – za 26 milionů eur v roce 2022 z Hoffenheimu

Poté, co prošel akademií Greuther Fürth získával David Raum zkušenosti v druhé nejvyšší německé soutěži, kde mezi roky 2016 až 2021 odkopal 94 duelů. Pak ho jako volného hráče získal bundesligový Hoffenheim, kde se ovšem moc neohřál. Po pouhém jediném ročníku, ve kterém měl bilanci 32 zápasů a tří branek se o jeho služby přihlásilo Lipsko, vysázelo za něj 26 milionů eur a podepsalo s ním pětiletý kontrakt. Nyní čtyřiadvacetiletý levý bek v novém působišti odkopal již 17 ligových duelů, ke kterým přidal šest startů v Lize mistrů a dva v německém poháru.

Dani Olmo – za 29 milionů eur v roce 2019 z Dinama Záhřeb

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník je odchovancem slavné akademie Barcelony La Masia, ve které působil mezi roky 2007 – 2014. Debutu mezi dospělými se tento Španěl však dočkal až po svém přestupu do Dinama Záhřeb, za které odehrál 80 duelů a zaznamenal 20 přesných zásahů. V dresu Lipska se poprvé představil v lednu 2020 a brzy se vypracoval mezi klíčové opory, což více jak šest desítek startů za RB potvrzuje.

Naby Keita – za 29,75 milionů eur v roce 2016 ze Salcburku

Vůbec nejdražším hráčem, jakého kdy Lipsko přivedlo, je Naby Keita. Přitom jeho transfer z rakouského Salcburku se povedlo zrealizovat už před více jak šesti lety. V Německu se od něj čekaly velké věci, a to se také potvrdilo. Během necelých tří sezony odehrál 58 mačů, ve kterých z pozice středního záložníka vstřelil 14 branek. I proto se o něj začaly zajímat evropské velkokluby. Tuto přetahovanou nakonec v létě 2018 vyhrál Liverpool a vysázel za něj 60 milionů eur.