eFotbal

Líšeň proti Prostějovu bude chtít zpět na čelo tabulky, Vyškov hostí poslední Vlašim

Líšeň proti Prostějovu bude chtít zpět na čelo tabulky, Vyškov hostí poslední Vlašim
Líšeň proti Prostějovu bude chtít zpět na čelo tabulky, Vyškov hostí poslední VlašimFlashscore
V rámci třináctého kola druhé nejvyšší české ligové soutěže se bude na co koukat. Líšeň přivítá nemastný neslaný Prostějov a bude chtít přeskočit momentálně první Příbram. Karviná doma hostí Duklu a Vlašim se pokusí odpoutat ode dna proti rozjetému Vyškovu.
Reklama
Reklama

Chrudim - Sigma Olomouc B, 10:15

Ve skvělé formě hrající Chrudim se vrací do domácího prostředí, tentokrát hostí Sigmu Olomouc B. Potvrdí svěřenci trenéra Radka Kronďáka pozici favorita a posunou se na barážovou příčku?

Chrudim si minulý týden poradila také se Slavií Praha B a zvítězila ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase Fotbalové národní ligy (FNL), čímž se posunula těsně za barážové příčky. Východočeský celek doma třikrát za sebou neprohrál (2-1-0) a do utkání půjde s vědomím, že tam získal stejně bodů jako venku (10).

Olomouc B ve dvanáctém kole druhé ligy obdržela potupného bůra od Vlašimi a poprvé doma vyšla naprázdno, zároveň má na kontě jedinou výhru z předchozích sedmi zápasů (1-2-4). Olomoucká rezerva se přesto drží uprostřed tabulky, i když ze hřišť soupeřů si přivezla pouze 22,22 % (4) z celkových 18 bodů.

Chrudim působí ve FNL pátou sezonu, Olomouc B se vrátila po sedmi letech, takže půjde o vzájemnou premiéru.

Koho sledovat: Jan Záviška se s pěti góly dělí o pozici nejlepšího střelce Chrudimi a z toho čtyřikrát skóroval doma. Tomáš Zlatohlávek se dvěma brankami podílel na posledním vítězství Olomouce B, jednalo se však o jeho jediné góly po návratu do mateřského působiště.

Vyškov - Vlašim, 10:15

Na opačných koncích tabulky se před sobotním druholigovým zápasem nachází Vyškov a Vlašim. Jestliže domácí celek se drží v popředí soutěže, loňský účastník baráže zůstává na posledním místě.

Vyškov po postupu do osmifinále MOL Cupu přes Jablonec remizoval 1:1 v Příbrami a ve Fotbalové národní lize (FNL) bodoval v pěti z uplynulých šesti duelů (3-2-1). Svěřenci trenéra Jana Trousila mají tříbodové manko na čelo tabulky a vděčí za to především bilanci z domácího azylu v Drnovicích, kde pouze jednou vyšli naprázdno (5-0-1) a při všech pěti výhrách tam vstřelili 2+ gólu (celkové skóre 15:5).

Vlašim na rozdíl od domácích hrála 3. kolo Českého poháru až tento týden a po porážce 1:3 s Českými Budějovicemi se může plně soustředit na druhou ligu, v níž i po vítězství nad Sigmou Olomouc B zůstává na samém dně. Hostům před cestou do Drnovic zvedne sebevědomí, že se výhrou na Hané dočkali prvního bodového zisku na hřištích soupeřů (1-0-5) a už tam nejsou nejhorším týmem soutěže.

Oba kluby se ve FNL potkaly až v loňské sezoně a Vlašim ze dvou vzájemných utkání brala čtyři body. Vyškov se doma s Vlašimí v dubnu brzy ujal vedení, po změně stran ale náskok neudržel a výsledkem byla remíza 1:1.

Koho sledovat: Bienvenue Kanakimana se prosadil v minulých dvou domácích zápasech Vyškova a po 12 kolech si drží průměr branky na dvě střetnutí. Na straně Vlašimi je na tom stejně Jan Suchan, jenž čtyři z šesti gólů vsítil venku.

Karviná - Dukla Praha, 15:00

[p]Po dlouhých jedenácti a půl letech se ve Fotbalové národní lize (FNL) odehraje duel mezi Karvinou a Duklou Praha. Oba celky zůstávají za očekáváním, proto si další bodovou ztrátu nemohou dovolit.

Karviná si po porážce 1:2 v Prostějově zlepšila náladu postupem do osmifinále MOL Cupu přes Soběslav ze čtvrté nejvyšší soutěže a ve zbytku podzimu se pokusí dotáhnout manko na čelo druhé ligy (před víkendem ztrácela na první Líšeň pět bodů). Slezskému týmu zvedne sebevědomí také bilance v domácím prostředí – jedinkrát tam ztratil a na vlastním hřišti získal 12 z možných 15 bodů.

Dukla ve středečním pohárovém zápase v malém pražském derby se Slavií do přestávky držela krok, nakonec však po hodině hry čtyřikrát inkasovala a zaznamenala druhou porážku z posledních tří soutěžních utkání (1-0-2). Jestliže chtějí svěřenci trenéra Petra Rady ještě zabojovat o postup mezi elitu, potřebují častěji bodovat venku, odkud se ve čtyřech z šesti případů vraceli s prázdnou (1-1-4).

Karviná a Dukla mají ve FNL naprosto vyrovnaný vzájemný záznam (2-2-2). Hosté nevyhráli ani jeden ze tří druholigových zápasů na karvinské půdě, přestože v každém skórovali – vždy po hodině hry.

Koho sledovat: Rafiu Durosinmi vsítil oba góly Karviné ve zmíněném pohárovém střetnutí a třikrát se prosadil také ve FNL – pokaždé pomohl k výhře svého celku (3-0-0). Do sestavy Dukly se může po disciplinárním trestu vrátit Lukáš Matějka, jenž byl po 12 kolech se sedmi brankami nejlepším střelcem soutěže.

Líšeň - Prostějov, 15:30

[p]Na první pohled jasného favorita má sobotní druholigový zápas mezi Líšní a Prostějovem. Třebaže oba celky před víkendem v tabulce dělilo 13 míst, z předešlých šesti kol mají vyrovnanou bilanci (2-2-2).

Líšeň vyhrála těžké utkání v Opavě, po třech kolech se dočkala plného bodového zisku (0-1-2) a zároveň se udržela na čele Fotbalové národní ligy (FNL). Svěřenci trenéra Milana Valachoviče mají o motivaci postaráno, naposledy doma podlehli Karviné a poprvé v sezoně tam vyšli naprázdno (3-1-1). Brněnský tým půjde do zápasu s vědomím, že na vlastní stadionu získal méně bodů (10) než venku (14).

Prostějov minulý týden porazil Karvinou a třetí výhrou v soutěži (3-4-5) se posunul nad sestupové pásmo, ve středu však po porážce 0:4 s Mladou Boleslaví vypadl z MOL Cupu. Hanácké mužstvo sice úvodní venkovní klání v ročníku vyhrálo, od té doby si ale na hřištích soupeřů připsalo jenom dva body (0-2-3).

Líšeň ve druhé lize neprohrála ani jeden z šesti vzájemných zápasů a z toho čtyřikrát nad Prostějovem zvítězila. Prostějov ze tří utkání na půdě brněnského celku bral jediný bod a dvakrát se tam neprosadil.

Koho sledovat: David Pašek se proti Opavě podílel na obou gólech Líšně (jedna branka, jedna asistence), čímž vyrovnal bilanci z loňské sezony. Jan Koudelka (Prostějov) otevřel skóre s Karvinou a po 12 kolech si drží průměr gólu na dva zápasy.

Zdroj: Livesport.cz