eFotbal

Lístky na Liverpool? Otázka života. Fanoušci jsou ochotní zaplatit balík. Sparta varuje před podvodníky

Lístky na Liverpool? Otázka života. Fanoušci jsou ochotní zaplatit balík. Sparta varuje před podvodníky
Lístky na Liverpool? Otázka života. Fanoušci jsou ochotní zaplatit balík. Sparta varuje před podvodníkyFlashscore
Vyprodaná Letná. Ten obrázek Spartu musí těšit. Někdy vstupenky, které jdou do prodeje, zmizí během pár hodin, jindy je potřeba pár dní. Před zápasem se slavným Liverpoolem v rámci Evropské ligy, se však po lístcích se zaprášilo mnohem rychleji. Bez ohledu na cenu. „Koupím lístek, je to otázka života a smrt,“ ozvali se i redakci efotbal.cz fanoušci. Liverpool je tahák. A tak je možné, že lidé půjdou do obrovského rizika. Lístek koupí od třetí strany na internetu a zaplatí za balík. Sparta před touto cestou ale důrazně varuje.
Reklama
Reklama

Pokud Sparta zaplní hlediště i na zápas s Hradcem Králové, budou domácí duely Letenských vyprodané celý rok v kuse, napsal na webu mistrovský klub s tím, že si váží podpory příznivců. Krásná atmosféra žene a přibližuje borce v rudých dresech k dalšímu mistrovskému titulu. Problém je samozřejmě v tom, že zájem mnohdy hodně převyšuje kapacitu stadionu, a tak se fanoušci snaží koupit lístky z neoficiálních kanálů na internetu.

"Doporučujeme fanouškům, aby si nepořizovali vstupenky na zápasy Sparty mimo oficiální kanály. Může se jednat o podvod, falzifikáty, nebo neoprávněný prodej za neadekvátní cenu, která není stanovena klubem. Vstupenky si kupujte výhradně přes oficiální distribuční kanál ACS. Utkání s Liverpoolem je vyprodané!" uvedla Sparta na svých oficiálních stránkách.

Podle zmíněné zprávy se na poslední duel Evropské ligy s Galatasaray Istanbul bylo zachyceno 1500 falešných vstupenek a duplikátů a dvě stovky takových lístků bylo i na nedávné derby se Slavií. Suma sumárum se podle sparťanského webu nedostalo v této sezoně kvůli neplatné vstupence na zápas už deset tisíc lidí.

Sparta se Slavií odtajnily ceny lístků na zápasy s Liverpoolem a AC Milán, nejlevnější stojí jedenáct stovek

"Je zakázáno vstupenky přeprodávat. Klub nekalý prodej monitoruje a proti takovému prodeji bude podnikat právní kroky. Kupující se zakoupením přes prostředníka či překupníka vystavuje riziku zneplatnění vstupenky," uvádí letenský klub s tím, že jediná oficiální distribuce vstupenek je skrz prodejní kanál Enigoo.

Žádná jiná forma prodeje vstupenek není oficiální, klub za ni neručí a potenciální kupec se vystavuje vysokému riziku, že bude podveden. "Důrazně také upozorňujeme, že neexistuje žádná rezervace vstupenek. Na stadion je nutné přijít se vstupenkou, k žádné výměně rezervací za vstupenky přímo na stadionu nedochází."

Realita je taková, že internetové servery jsou plné nabídek se vstupenkami třeba na nejbližší zápas se slavným anglickým klubem a ceny šplhají do závratných výšin. K mání jsou podle těch serverů lístky do různých sektorů, a to včetně i VIP. Nabízející strana pak sice lákají zájemce na všemožná potvrzení o prodeji, nicméně i ohlasy na webech podporují informace ze Sparty, že jde o velké riziko a možnost nákupu falešných lístků.

"Dobrý den, jak bylo zjištěno, úřaduje velmi mladý podvodníček, který z vás vytáhne peníze. Bohužel se lístků nedočkáte. Na mail lístky nepošle, na osobní setkání nedorazí," varuje třeba jeden z příspěvků v moři nabídek lístků na Liverpool. Uvádí i číslo účtu a telefon, z kterého daný člověk komunikuje. Touha vidět Liverpool žene fanoušky k tomu, že jsou ochotní zaplatit mnohonásobně víc, než byla oficiální cena vstupenek, jenže reálně hrozí, že jim ve výsledku může zůstat jen díra ve finančním rozpočtu a oči pro pláč.