eFotbal

Liverpool vypráskal United. Jaké jsou největší prohry klubu z Old Trafford za poslední roky?

Liverpool vypráskal United. Jaké jsou největší prohry klubu z Old Trafford za poslední roky?
Liverpool vypráskal United. Jaké jsou největší prohry klubu z Old Trafford za poslední roky?Flashscore
Manchester United je nejúspěšnějším klubem v historii Premier League. Jen pod vedením legendárního kouče sira Alexe Fergusona získal 13 mistrovských titulů. Do letošní sezóny ale „Rudí ďáblové“ nevstoupili zrovna ideálně. Po ostudné domácí prohře 5:0 s Liverpoolem navíc Manchester zůstává daleko za prvním místem. Pojďme se podívat na deset největších proher klubu z Old Trafford v novodobé historii.
Reklama
Reklama

Middlesbrough – Manchester United 4:1 (29. října 2005)

Porážka s Middlesbrough 4:1 v roce 2005 byla poslední, kdy za slavný klub nastoupil Roy Keane. Irský fotbalista odnesl porážku Manchesteru nejvíc ze všech spoluhráčů. Po utkání mu bylo řečeno, že už se s ním nepočítá, takže odešel do skotského Celticu. Jediný gól United zaznamenal Portugalec Cristiano Ronaldo. S ohledem na výsledek byl ale gól zcela irelevantní.

Manchester United – Liverpool 1:4 (14. března 2009)

Zápasu dvou nesmiřitelných rivalů předcházel slavný proslov Rafaela Beniteze o „faktech“. Liverpoolští doufali, že United oberou o třetí titul Premier League za sebou. Však vedli po výhře soutěž o sedm bodů. To se ale nakonec nestalo a titul stejně zůstal na Old Trafford.

Pro United to v té době byla největší domácí porážka United za posledních 17 let.

Southampton - Manchester United 6:3 (26. října 1996)

Prohra 6:3 se Southamptonem přišla půl roku po fiasku se „šedými dresy“, v zápasu United prohráli 3:1 a v poločase vyměnili venkovní dresy s již legendárním výrokem, že se hráči neviděli.

Tentokrát však žádné takové výmluvy nepřipadaly v úvahu.

Za Manchester v té době hrály osobnosti jako Peter Schmeichel, Roy Keane či Eric Cantona.

Chelsea - Manchester United 4:0 (23. října 2016)

United chtěli znepříjemnit návrat Jose Mourinhovi na lavičku Chelsea. Stal se ale přesný opak a portugalský stratég na tento zápas nakonec může vzpomínat jen v dobrém.

Jeho svěřenci totiž nadělili soupeři výprask 4:0. Mourinho později v sezóně dovedl klub ze Stamford Bridge ke 25 zápasům bez porážky. United tehdy skončili jen šestí - naštěstí vyhráli Evropskou ligu a zachovali si alespoň částečně tvář.

Everton – Manchester United 4:0 (21. dubna 2019)

Koncem sezóny 2018/19 bylo místo v první čtyřce skutečně k dispozici, fotbalisté United se ale rozhodli, že se o něj snažit nebudou. Místo toho se rozhodli, že se nechají ztrapnit Evertonem.

Newcastle - Manchester United 5:0 (20. října 1996)

Strašidelný říjnový týden v roce 1996 začal pro United výletem na St. James Park (viz již zmíněná porážka se Southamptonem).

Sir Alex Ferguson tehdy přičítal svému týmu prohru z důvodu únavy z utkání v Lize mistrů v Turecku.

Chelsea - Manchester United 5:0 (3. října 1999)

Během 29 zápasů bez porážky jen několik měsíců poté, co získali své slavné treble, United explodovali v působivém zápase s Chelsea v roce 1999 - předtím, než dosáhli velkého úspěchu.

Zápas otevřel Gus Poyet, který skóroval už po pouhých 27 sekundách.

Manchester United - Liverpool 0:5 (24. října 2021)

Nejčerstvější přírůstek do rodiny velkých proher. Forma United není nyní ideální a Liverpool Jurgena Kloppa toho využil.

Svěřenci Oleho Gunnara Solskjaera byli zcela deklasováni už v prvním poločase, který ukončili za stavu 4:0 pro Liverpool. Díky dvěma brankám Mohameda Salaha byli hostitelé ze hřiště dokonce vypískáni. Na vývoji utkání se nic moc nezměnilo a Salah po přestávce přidal i třetí gól.

Manchester United - Manchester City 1:6 (23. října 2011)

Jedno z nejslavnějších manchesterských derby v éře Premier League.

Cityzens Roberta Manciniho dorazili na Old Trafford v říjnu 2011 a dali zde o sobě pořádně vědět – fotbalistům z Old Trafford uštědřili United nevětší domácí porážku od roku 1955 vítězstvím 6:1.

Manchester United - Tottenham 1:6 (4. října 2020)

Očekávalo se, že souboj United s Josém Mourinhem, šéfem Tottenhamu, v úvodní části sezóny 2020/21 bude z obou stran nervózní.

Ukázalo se však, že to byl pouze nejhorší den pro kouče Manchesteru United Oleho Gunnara Solskjaera. Tottenham se totiž pořádně rozjel a Red Devils Mourinhovi svěřenci vypráskli 6:1 na jejich vlastním trávníku

Zdroj: 90min.com

Solskjaerovi hráči kapitulovali. Tlak bude nesnesitelný, myslí si legenda Manchesteru