eFotbal

Lopetegui po vyhazovu ze Sevilly bez práce dlouho nezůstane, zuby si na španělského kouče brousí Vlci

Lopetegui po vyhazovu ze Sevilly bez práce dlouho nezůstane, zuby si na španělského kouče brousí Vlci
Lopetegui po vyhazovu ze Sevilly bez práce dlouho nezůstane, zuby si na španělského kouče brousí VlciFlashscore
S příznivci se rozloučil přímo na hřišti po debaklu s Dortmundem, o pár minut později už jejich Sevillu nevedl. Julen Lopetegui byl z pozice kouče andaluského klubu okamžitě odvolán. O několik hodin později už je podle všeho ve vážných námluvách s týmem z Anglie.
Reklama
Reklama

Wolverhampton má favorita na uvolněné místo kouče na své lavičce. Vlci jsou podle informací anglického listu Guardian toto nabídnout Julenu Lopeteguimu, který byl včera v noci vyhozen z pozice kouče Sevily. Bývalý trenér Španělska a Realu Madrid by se tak měl dle představ týmu ze střední Anglie stát okamžitým nástupcem Bruna Lage. Vedení Wolves tímto oživilo svůj dlouhodobý zájem o Lopeteguiho a věří, že za aktuálních podmínek se mu podaří šestapadesátiletého kouče přesvědčit..

Lopetegui je podle informací Guardianu jednoznačně první volbou společnosti Fosun, majitele Wolves, na post manažera. Fosun se přitom o Lopeteguiho uchází dlouhodobě, když už po převzetí klubu v roce 2016 (kdy se Wolves mimochodem nacházeli ještě v Championship) mu poslal nabídku. Lopetegui tehdy nicméně zvolil atraktivnější možnost stát se trenérem španělského národního týmu. 

Wolves tak tehdy jmenovali Nuna Espírita Santa, který klub dovedl k postupu a následně ke dvěma sedmým místům v Premier League. Možnou vazbou Wolves na vysněného kouče je aktuálně fakt, že Lopetegui - stejně jako Nuno a Lage -  je klientem superagenta Jorgeho Mendese, který má na Molineux velký vliv. Několik hráčů Wolves má vazby na Mendesovu agenturu Gestifute. Podle informací Guardianu má být též Lopetegui přesunu na Molineux nakloněn.