eFotbal

Los Ligy národů? Trenér Ukrajiny myslí na baráž o Euro. Albánie si Česko ve skupině nepřála, brala by raději Anglii

Los Ligy národů? Trenér Ukrajiny myslí na baráž o Euro. Albánie si Česko ve skupině nepřála, brala by raději Anglii
Los Ligy národů? Trenér Ukrajiny myslí na baráž o Euro. Albánie si Česko ve skupině nepřála, brala by raději AngliiFlashscore
Los nadcházejícího ročníku Ligy národů přisoudil české reprezentaci jako soupeře Ukrajinu, Albánii a Gruzii. Jak se na konfrontaci s týmem trenéra Ivana Haška těší jeho soupeři? Trenér Ukrajiny Serhij Rebrov tuší, že skupina bude vyrovnaná. Prezident albánského svazu Armand Duka se na souboje s Českem zrovna netěší a raději by hrál proti Anglii.
Reklama
Reklama

Těžkou hlavu si z losu Ligy národů nedělal kouč Ukrajiny Serhij Rebrov. "Před losem jsem neměl žádná očekávání, teď nás zajímá pouze příprava na play off o postup na Euro. Až poté se začneme zabývat soupeři v Lize národů, kterou ale nebereme na lehkou váhu, je to pro nás důležitá soutěž," poznamenal bývalý vynikající útočník. "Viděl jsem hodně zápasů Česka i Albánie, oba týmy postoupily po solidních výkonech na Euro. Gruzii tak nasledovanou nemám. Jsem si jistý, že skupina bude vyrovnaná."

Rozlosováno. Česká reprezentace se v Lize národů utká s Albánií, Ukrajinou a Gruzií

Plný očekávání byl naopak Armand Duka, prezident albánského fotbalového svazu. "Je to vyrovnaná skupina, většina týmů v divizi B je na podobné úrovni a těžko si mezi nimi vybírat. Několik mužstev, jako třeba Česko s Anglií, je možná dokonce kvalitnějších než některé týmy v Lize A. Každopádně nejsem nadšený z toho, že budeme zase hrát s Českem. Ne snad ze sportovního hlediska, ale lepší by bylo poměřit síly s dalšími zeměmi a získat nové zkušenosti, klidně s Anglií. Ale takový je los, čeká nás opět cesta do Prahy a odveta v Tiraně, snad s podobným výsledkem jako v kvalifikaci o Euro."

Český trenér Ivan Hašek nechtěl po losu kalkulovat, ale jasným úkolem pro jeho svěřence bude postup do elitní skupiny.