eFotbal

Lukaku další šanci v Londýně nedostane. Za kolik jej chtějí Blues v létě nabídnout na hráčském trhu?

Lukaku další šanci v Londýně nedostane. Za kolik jej chtějí Blues v létě nabídnout na hráčském trhu?
Lukaku další šanci v Londýně nedostane. Za kolik jej chtějí Blues v létě nabídnout na hráčském trhu?Flashscore
Třikrát do stejné řeky nevstoupíš. Tohle pravidlo by mohlo platit pro belgického internacionála Romela Lukaka, ačkoliv samotný hráč před pár měsíci nevyloučil, že by se mohl po hostování v římském AS vrátit na Stamford Bridge. Problém však tkví v tom, že Chelsea jej označila za nadbytečného a chce jej v létě nabídnout k trvalému odprodeji.
Reklama
Reklama

Blues se pro Belgičana zdají být zakletým klubem. Lukaku je veřejností vnímán za velmi efektivního střelce, avšak v modrém dresu jeho čísla klesala. Vysoce finančně nákladná investice se Chelsea nevyplatila a nyní chce alespoň zmírnit ztráty tím, že se s hráčem rozloučí.

Jednatřicetiletý útočník se rozhodně o svou budoucnost bát nemusí, ale měl by volit chytře. Na Ostrovech se několikrát přesvědčil o tom, že mu tamní Premier League příliš nesedí. Světlou výjimkou byla pouze jeho anabáze v Evertonu.

Italská Serie A se jeví jako mnohem lepší volba. Výsledkově se mu dařilo především v barvách Interu Milán, ale své kvality dává na obdiv také aktuálně v AS Řím. I proto se na Apeninském poloostrově spekulovalo, zda Římané nebudou chtít hráče získat v létě natrvalo.

MANCHESTER UNITED BUDE CHTÍT BÝT ÚSPĚŠNĚJŠÍ NEŽ NEAPOL. POZORNĚ SLEDUJE KAPITÁNA WOLVERHAMPTONU

Tato možnost tu samozřejmě je. Stačí podle belgického novináře Sachy Tavolieriho uhradit 60 milionů eur. Přesně takové výkupné měla Chelsea stanovit, což by mohl být pro italský klub problém. Rázem by se tak do čela možných zájemců dostaly kluby ze Saúdské Arábie, které taktéž zvažují jeho angažování.

Lukaku v právě probíhající sezoně nastřílel 18 gólů napříč všemi soutěžemi a ukázal se jako vhodný doplněk do ofenzivy Římanů, kteří z jeho zkušeností těží.  

Foto: AS Řím