eFotbal

Lukaku už má jasno. Na koho v příští sezóně vsadí Inter Milán?

Lukaku už má jasno. Na koho v příští sezóně vsadí Inter Milán?
Lukaku už má jasno. Na koho v příští sezóně vsadí Inter Milán?Flashscore
Interu Milán se v posledních měsících střelecky absolutně nedaří, což dokazuje i Romelu Lukaku. Ten se naposledy v Serii A ze hry trefil v úvodním kole soutěže a o jeho možném setrvání na San Siru je tak i díky tomuto rozhodnuto.
Reklama
Reklama

Loni měl Inter Milán touto dobou na svém kontě 63 vstřelených branek. Letos je jich o patnáct méně a výraznou "zásluhu" na tom mají především útočníci Nerazzurri.

Z formy jsou Joaquin Correa i Edin Džeko a ve velkých problémech je také Romelu Lukaku. Ten sice kvůli zranění odehrál jen osmnáct ligových zápasů, do střelecké listiny se ale zapsal jen třikrát, z toho dvakrát ze značky pokutového kopu. Jediný gól ze hry vstřelil přitom už v úvodním kole proti Lecce v srpnu.

I díky této statistice je tak zřejmé, že Romelu Lukaku na San Siru nezůstane a Inter s Chelsea nebude jednat o možné opci, která by znamenala trvalý přestup. Belgický útočník se tak po sezóně vrátí na Stamford Bridge a vedení Chelsea jej bude nabízet dalším klubům. Potvrdil to web La Gazzetta dello Sport.

Co se Interu týče, ten nutně potřebuje nastartovat svou ofenzivu. Aktuálně má hned čtyři možnosti. Zdarma by si rád pořídil Roberta Firmina z Liverpoolu a také Marcuse Thurama, kterému také končí smlouva, konkrétně v Gladbachu.

Zájem má mít Simone Inzaghi o Loise Opendu, jemuž se daří i po přestupu z nizozemského Vitesse do francouzského Lens. Letos vstřelil už patnáct branek. Posledního forvarda si Nerazzurri vyhlédli v Argentině, z Tigre by za 18 milionů eur mohl dorazit Mateo Retegui, jenž se do střeleckých statistik zapsal v obou dosavadních duelech italské reprezentace o evropský šampionát 2024.