eFotbal

Lvíčata se naladila na kvalifikaci proti Islandu. Výhru nad Severním Irskem řídil dvougólový Sejk

Lvíčata se naladila na kvalifikaci proti Islandu. Výhru nad Severním Irskem řídil dvougólový Sejk
Lvíčata se naladila na kvalifikaci proti Islandu. Výhru nad Severním Irskem řídil dvougólový SejkFlashscore
Čeští fotbalisté do 21 let porazili v přípravném utkání v Pardubicích Severní Irsko 3:0. Lvíčata se ideálně naladila na úterní domácí kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2025 s Islandem.
Reklama
Reklama

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka rozhodli svůj první duel v tomto kalendářním roce už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Sejk po nahrávkách Karabce. Útočník druholigové nizozemské Rody Kerkrade se nejprve prosadil střelou z úhlu v 17. minutě a o více než čtvrt hodiny později skóroval z podobné pozice.

Setrvání v Nizozemsku? Pokud by se povedlo postoupit s Rodou do první ligy, bylo by to vše ještě zajímavější, hlásí Sejk

Do druhé půle nastoupili domácí s osmi změnami v sestavě. Koželuh, který spolu s Prebslem jako jediný z českého týmu odehrál celý zápas, napálil tyč. V 78. minutě si Halinský naběhl na Ševčíkův centr a zblízka stanovil konečné skóre.

"Zápas mi ukázal, že máme chuť. Chybí nám sice občas lepší finální řešení, ale jsme spokojení, protože jsme do zápasu zapojili všechny hráče, nikdo se nezranil a všichni pracovali dobře. Dali jsme tři branky, což je náš v uvozovkách rekord, za to jsem moc rád," citoval Suchopárka web Fotbalové asociace ČR.

Lvíčata v dosavadních třech kvalifikačních zápasech ještě nezvítězila a ve skupině I jsou předposlední s šestibodovou ztrátou na vedoucí Dánsko a Wales. Seveřané ale sehráli o zápas víc a Wales dokonce o dva. Zápas s Islandem se bude hrát v Hradci Králové.

Zdroj: Profimedia