eFotbal

Madridské derby bude mít zvláštní kontext. Kdo nastoupí proti bývalému klubu?

Madridské derby bude mít zvláštní kontext. Kdo nastoupí proti bývalému klubu?
Madridské derby bude mít zvláštní kontext. Kdo nastoupí proti bývalému klubu?Flashscore
Nedělní derby mezi Atleticem Madrid a Realem Madrid bude velmi důležité, vítěz zápasu bude mít k titulu španělského mistra o něco blíže. Momentálně je lídrem soutěže Atletico. I přesto, že se jedná o velké rivaly, se na soupisku klubů vlezli hráči, kteří dříve působili v týmu soupeře. V minulosti to byli i útočníci Raúl či Alvaro Morata. O koho jde nyní?
Reklama
Reklama
Thibaut Courtois

Momentální brankářská jednička Realu přišla na Santiago Bernabeu v roce 2018 po čtyřech letech v Chelsea, ještě před tím ale Courtois působil tři dlouhé sezóny na hostování v Atleticu Madrid. S klubem dokonce vyhrál jednu La Ligu, druhou pak získal loni s Realem. V dresu Atletica prohrál finále Ligy mistrů 2014 právě proti Realu Madrid. Nyní ale stojí na bílé straně Madridu...

Marcos Llorente

Přímo přestup mezi rivaly se ale týkal Marcose Llorenteho. Záložník, který vyhrál s Realem Madrid Ligu mistrů, a nositel slavného baleťáckého jména, přestoupil do Atletica v roce 2019. Nyní patří k hlavním pilířům zálohy Atletů. Zidanovi tehdy nepasoval do zálohy, bude v neděli francouzský trenér jeho prodeje litovat?

Mario Hermoso

Pětadvacetiletý obránce Hermoso nyní působí v Atleticu Madrid, fotbalově ale vyrostl v akademii Realu. Za A tým ale žádný start neposbíral, působil pouze v C týmu a v B týmu. Poté hostoval ve Valladolidu a působil v Espanyolu Barcelona, před dvěma lety se ale vrátil zpět do Madridu, tentokrát však do Atletica. Ubrání v neděli Benzemu, Asensia, Viniciuse a spol.?