eFotbal

Mallorca po senzační výhře nad Realem podlehla Seville, Depay spasil Atlético proti Celtě Vigo

Mallorca po senzační výhře nad Realem podlehla Seville, Depay spasil Atlético proti Celtě Vigo
Mallorca po senzační výhře nad Realem podlehla Seville, Depay spasil Atlético proti Celtě VigoFlashscore
Fotbalisté Mallorky po triumfu nad Realem Madrid prohráli ligový zápas v Seville 0:2. Domácí si připsali čtvrtou výhru na svém hřišti za sebou. Uspěl i druhý tým ze Sevilly Betis, jenž si poradil 3:2 s Almeríí.
Reklama
Reklama

Mallorca nedokázala navázat na senzační výhru 1:0 nad Realem z minulého kola, proti Seville inkasovala dvakrát v prvním poločase. První gól vstřelil během vysokém tlaku Sevilly Najsrí po přesném centrum Gueye. Ve 40. minutě centr Navase ztečovali dva bránící hráči až ke Gilovi, který ve skluzu zakončil do prázdné branky.

Sevilla vyhrála všechna čtyři domácí utkání v letošním roce a posunula se v neúplné tabulce na 12. místo, Mallorca je desátá.

Betis napravil své nedávné výkony a zvítězil na hřišti Almeríi 3:2. Hosté se ujali vedení po šesti minutách hry, Iglesias nejprve napálil levou tyč, míč se však odrazil k Rodrimu a ten míč dorazil do sítě. V prvním poločase ještě vyrovnal Suárez a těsně před přestávkou vrátil vedení hostům Canales.

V druhém dějství nejprve opět vyrovnali domácí, z dorážky se prosadil Costa. O osm minut později ale vedl znovu Betis díky Guardadově hlavičce. Na gól mexického záložníka už Almería reagovat nedokázala a po prohře je na 15. příčce, Betis pátý.

Útočník Memphis Depay v 21. kole španělské fotbalové ligy zařídil svým premiérovým gólem v dresu Atlética Madrid výhru 1:0 na hřišti Celty Vigo. Nizozemský reprezentant se v 89. minutě dobře zorientoval ve vápně po Carrascově zblokované střele a v pádu usměrnil míč za záda brankáře Villara.

Atlético od 70. minuty hrálo bez vyloučeného Saviče, který stažením zabránil Seferovičovi, aby pokračoval sám na branku. Madridský tým bodoval popáté v řadě a je čtvrtý.

Předposlední Getafe remizovalo s Vallecanem 1:1. Hosté se dostali do vedení v 38. minutě po vlastním gólu Arambarriho. Ve druhém poločase neproměnil penaltu domácí Mayoral a následně byl vyloučen jeho spoluhráč Aleňa. I přesto dokázalo Getafe v 77. minutě vyrovnat zásluhou svého nejlepšího střelce Ünala. Čtyři minuty před koncem neproměnil pokutový kop ani hostující de Tomás.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Almería - Betis Sevilla 2:3

Branky: 27. Suárez, 63. Costa - 6. Rodri, 42. Canales, 70. Guardado),

FC Sevilla - Mallorca 2:0

Branky: 28. Nasjrí, 40. Gil

Cádiz - Girona 2:0

Branky: 7. Escalante, 35. Guardiola

Valencie - Bilbao 1:2

Branky: 17. Castillejo - 30. Nico Williams, 72. Sancet

Getafe - Vallecano 1:1

Branky: 77. Ünal - 38. vlastní Arambarri

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1

Branka: 89. Depay

Valladolid - Pamplona 0:0

Villarreal - Barcelona 0:1 Branka: 18. Pedri