eFotbal

Malý klub čeká na sparťanskou injekci a elixír mládí. Farma plní cíle, kluci se perou o druhou ligu, těší trenéra

Malý klub čeká na sparťanskou injekci a elixír mládí. Farma plní cíle, kluci se perou o druhou ligu, těší trenéra
Malý klub čeká na sparťanskou injekci a elixír mládí. Farma plní cíle, kluci se perou o druhou ligu, těší trenéraFlashscore
Na lavičce Loko Vltavín rozjíždí trenér Michal Zach svou třetí sezonu. Tým z hlavního města, který plní roli sparťanské farmy a dává prostor mládí z mistrovského klubu, má co napravovat. "Naposledy nám hodně nevyšel podzim. Ale jinak roli farmy Vltavín plní stoprocentně. Kluci, co vyjdou ze sparťanské devatenáctky nabírají zkušenosti s dospělým fotbalem," chválí Zach.
Reklama
Reklama

Jádro týmu je z Vltavín, klubu, který je zvyklý na to, že hrává ve vyšších patrech ČFL. Naposledy to sice úplně neplatilo, ale senzaci za tím nehledejte. Na podzim tým doplatil na užší kádr, který decimovala zranění. A i když hra nebyla nejhorší, výsledky scházely, stejně jako zkušenosti. Tým doplněný šikovným sparťanským mládím těsně prohrával a na tabulku se nekoukalo trenérům ani hráčům nejlépe. "Podzim se v tomhle směru nepovedl, máme co napravovat," přiznal Zach.

V zimní pauze už bylo posil ze Sparty více a hned se týmu z Holešovic dýchalo lépe. V jarní tabulce tým skončil třetí a v posledních pěti kolech byl se čtyřmi výhrami a jednou remízou dokonce úplně nejlepší. "Měli jsme více hráčů a hned to vypadalo jinak, byla větší konkurence," ohlédl se ještě za uplynulou sezonou Zach.

Povedený start Příbrami. V přípravě si poradila s rezervou Slavie, výhru trefil parádní dělovkou Zápotočný

Momentálně tým polyká první tréninkové dávky. Kádr je ale početně skromný. Zatím se totiž připravují na novou sezonu jen kmenoví hráči Vltavínu a ty spočítáte snadno na prstech obou horních končetin. "Odešli zkušení hráči Podzimek a Tichý, což je samozřejmě velký zásah. Chceme na to reagovat, ale příchody jsou v jednání," poznamenal kouč Vltavínu, který bude postrádat také útočníka Petra Pejšu. Ten se vážném zranění vrací na hřiště, ale v kádru nabitém mladými sparťany prostor nedostal, a tak odešel do konkurenční Admiry. Dál naopak pokračuje italský rychlík Carlo Maione.

"Zatím jsme na začátku přípravy, čekáme na první vlnu příchodů ze Sparty," nechtěl se pouštět Zach do hlubších rozborů toho, jak by měl kádr na novou sezonu vypadat. Hráčská injekce by nicméně měla být stejně početná, jako ta jarní. "Cíle budou stejné, aby si kluci z devatenáctky Sparty zvykali na dospělý fotbal. Třetí liga navazuje na béčko Sparty ve druhé lize. Úkoly se nám daří plnit. Řada z kluků, co u nás byla, se teď pere o místo v druholigovém kádru," poznamenal Zach.

A co soupeři, s kterými se Vltavín během léta potká? Sparťanské béčko to nebude. "Soutěž mu začíná, stejně jako áčku za necelé dva týdny, ale utkat bych se měli se sparťanskou devatenáctkou. Čekají nás i Aritma, Zápy a generálku odehrajeme s nováčkem z Kladna," doplnil Zach s tím, že během léta došlo k dalším vylepšením v areálu klubu. "Všechno zkrátka funguje tak, jak má," dodal.

Začal mi chybět smysluplný fotbal, tvrdí Csaplár. Chci vybudovat něco velkého, první lize by se v Lípě nikdo nebránil