eFotbal

Manchester City odhalil letní posilu č. 4. Begiristain přivedl Guardiolovi bývalé zboží Dortmundu i Barcelony

Manchester City odhalil letní posilu č. 4. Begiristain přivedl Guardiolovi bývalé zboží Dortmundu i Barcelony
Manchester City odhalil letní posilu č. 4. Begiristain přivedl Guardiolovi bývalé zboží Dortmundu i BarcelonyFlashscore
Úřadující šampion Premier League z Etihad Stadium přivedl na modrou stranu Manchesteru novou akvizici na levý kraj obrany či záložní řady.
Reklama
Reklama

Nejnovější akvizicí Citizens se stal španělský reprezentant do jednadvaceti let Sergio Gómez, který dorazil na ostrovy z Anderlechtu Brusel.

Pro Citizens je nástupce Oleksandra Zinčenka čtvrtou letní posilou. Před ním dorazili nejen Erling Haaland, ale také Kalvin Phillips s Stefan Ortega.

Mladík, jenž v minulostí prošel Dortmundem i Barcelonou, se upsal na anglické půdě na příští čtyři sezony do 30. června 2026 a do Belgie za něj putovalo 13 milionů eur.

Josepu Guardiolovi ho přivedl do systému sportovní ředitel Txiki Begiristain. "Jeho vývoj v posledních sezonách na nás udělal velký dojem. Je to kompletní obránce s obřím potenciálem a jsme si jistí, že do našeho mužstva přinese další kvalitu a dál se bude zlepšovat," vzkázal funkcionář City.

"Stát se součástí City je splněným snem. Po takové věci touží každý mladík. Manchester mi dal šanci a já si toho vážím a na trávníku ze sebe vydám to nejlepší. Spolu dokážeme velké věci," slíbila fanouškům bleděmodrých barev čerství defenzivní akvizice.

V barvách týmu, který vládne po dvou kolech tabulce s plným počtem bodů a skóre 6:0, může debutovat již 21. srpna ve venkovním klání s Newcastlem United.

Posila do zálohy nebo náhrada za Součka? West Ham si vybral novou posilu v Belgii

Zdroj: mancity.com