eFotbal

Manchester United bude lovit v nizozemské Eredivisii, na seznamu vytipovaných posil má čtyři tamní hráče

Manchester United bude lovit v nizozemské Eredivisii, na seznamu vytipovaných posil má čtyři tamní hráče
Manchester United bude lovit v nizozemské Eredivisii, na seznamu vytipovaných posil má čtyři tamní hráčeFlashscore
Trenérem Manchester United je Erik ten Hag, který donedávna vedl Ajax Amsterdam, a podle všeho bude v létě hledat nové posily v holandské lize. Uvažovat má o čtveřici fotbalistů.
Reklama
Reklama
Mohammed Kudus (Ajax Amsterdam)

Dvaadvacetiletý ghanský útočník přišel do Ajaxu z norského Nordsjaellandu v roce 2020 a letos naplno prokazuje svůj potenciál stát se elitním hráčem světových parametrů. Ve 26 zápasech Eredivisie vsítil jedenáct branek, k nimž přidal ještě dvě asistence.Zazářil také v Lize mistrů, v níž se v šesti duelech vytáhl čtyřmi góly a dvěma přihrávkami. Není proto divu, že kolem něj krouží velkokluby. Favoritem na jeho získání má být Manchester United, jenž bude v létě hledat útočníka, protože Wout Weghorst se nejspíš vrátí z hostování do Burnley.

Santiago Giménez (Feyenoord Rotterdam)

Další možnou variantu do útoku pro Red Devils představuje Giménez, jenž je ještě o rok mladší než Kudus. V barvách Feyenoordu letos mexický sniper, který se ovšem narodil v argentinském River Plate, zaznamenal deset gólů a čtyři asistence ve 26 utkáních.Ukázal se také v Evropské lize, kde v osmi kláních pětkrát rozvlnil síť branky soupeře. Do Rotterdamu přitom Giménez zamířil teprve vloni v létě z mexického Cruz Azul, nizozemský celek za něj zaplatil pouhé čtyři miliony eur. Nyní na něj ve frontě stojí bohatí nápadníci nejen z Premier League.

Brian Brobbey (Ajax Amsterdam)

Jednadvacetiletý mladík by mohl být levnější alternativou v případě, že se United nepodaří přivést do útoku Kuduse ani Giméneze. Brobbey v probíhajícím ročníku Eridivisie skóroval jedenáctkrát ve 26 zápasech, k tomu si na své konto připsal i dvě asistence.Do Ajaxu natrvalo přestoupil teprve v létě z RB Lipsko, v nizozemském klubu již patří mezi opory, a pokud bude pokračovat v letošních výkonech, čeká jej jistě brzy přestup do ještě většího celku. Ať už to bude Manchester United nebo třeba jiný velký mančaft z anglické Premier League.

Jurrien Timber (Ajax Amsterdam)

Největší klenot Ajaxu, podle webu Transfermarkt.de je jeho cenovka 42 milionů eur. Jednadvacetiletý stoper je už několik sezon stabilní součástkou základní sestavy amsterdamského gigantu, prosazuje se také v holandské reprezentaci, a to i navzdory tomu, že tam má konkurenci v podobě Virgila van Dijka (Liverpool), Matthijse de Ligta (Bayern Mnichov), Stefana de Vrije (Inter Milán) a dalších stoperských hvězd.V Manchesteru United by mohl ze sestavy vytlačit často zraněného Raphaëla Varaneho a vytvořit dvojici se svým bývalý spoluhráčem z Ajaxu, argentinským reprezentačním stoperem Lisandrem Martínezem.